Лекари спасиха живота на бебе, родено без анус

1
Момченцето е родено и без хранопровод, но лекари от клиника в Пловдив спасиха живота му
Момченцето е родено и без хранопровод, но лекари от клиника в Пловдив спасиха живота му Снимка: Ели Крумова / Монитор

Животът на родено без анус и хранопровод момченце бе спасен от лекарите от Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив.

Детето е било прието в клиниката буквално няколко часа след раждането си. Било е под грижите на медиците в здравното заведение месец и половина и само преди дни било изписано да се прибира у дома в добро здравословно състояние. Това съобщи началникът на Клиниката по детска хирургия проф. д-р Пенка Стефанова, цитирана от Монитор.

 „Изписахме го живо и здраво, когато стана на месец и половина. Приехме го в клиниката новородено, буквално на часове беше”, казва проф.д-р Стефанова.

Екипът хирурзи от клиниката е оперирал малчугана, като е моделирал така хранопровода на детенцето, че то да може да се храни. На бебето е бил изведен и временен противоестествен анус, така че момченцето да може да се изхожда. След като детето наедрее до около 6-7 килограма, отново ще бъде оперирано, обясниха от Клиниката по детска хирургия.

Момченцето е било чакано и желано дете в семейството си, а майката го гледала много хубаво, я похвалиха медиците от клиниката. 

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари