В "Пирогов" направиха уникална операция на бебе

0
Само 26 подобни интервенции са правени в света
Само 26 подобни интервенции са правени в света Снимка: Архив

Само 26 подобни интервенции са правени в света

Уникална операция на бебе е извършена в "Пирогов". Само 26 подобни интервенции са правени в света. Началникът на клиниката по детска хирургия в "Пирогов" проф. д-р Христо Шивачев обясни колко е важна екипната работа при хирурзите в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Преди две седмици оперирахме новородено без един бял дроб и един недобре развит бял дроб, със сърдечна аномалия и същевременно беше прекъснат и хранопровода. Операцията извърши доктор Георгиев заедно с екипите на анестезиология и реанимация със съответната подготовка. Наистина в света са описани само 26 такива операции. Детенцето вече си е вкъщи", каза лекарят.

Той коментира и Детската болница, като подчерта, че е много важна крачката, че има обществен съвет и се говори много в посока за създаването ѝ.

"Дори създаването на обществения съвет също е една сериозна крачка напред включването на неправителствените организации. Това създава доста широк кръг за дискусия", заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари