Лекари спасиха три недоносени бебета в Пловдив

0
Двете бебета са момченца, едното от които е родено с тегло 860 грама, а другото - 1080 грама
Двете бебета са момченца, едното от които е родено с тегло 860 грама, а другото - 1080 грама Снимка: УМБАЛ Пловдив / Facebook

Двете бебета са момченца, едното от които е родено с тегло 860 грама, а другото - 1080 грама

Екипът на Отделението по Неонатология в УМБАЛ - Пловдив спаси три бебета, родени с висока степен на недоносеност. Двете са момченца, едното от които е родено с тегло 860 гр., а другото - 1080 г. , посочи началникът на отделението д-р Славея Неделчева. Малко по-голямо е третото – момиченце, което при раждането си е с тегло 1500 гр.

"И трите деца се развиха много добре и са изписани, след като достигнаха тегло 2300 – 2500 гр.", каза завеждащата. Според нея добрите резултати се дължат до голяма степен и на отличното оборудване на отделението с иновативна апаратура – респиратори от последно поколение.

Отделението е едно от най-модерните в страната, а екипът е един от най-опитните в отглеждането на деца с екстремно ниско тегло и в преодоляване на рисковете за тях. Медиците предлагат най-добрата и всеобхватна грижа. Стремежът им винаги е бил да следват научния прогрес в областта на Неонатологията.

"От близо 6 месеца в отделението, което е единственото от такъв мащаб в Южна България, се приемат за лечение не само недоносени бебета, но и деца след тежки операции, които се нуждаят от специални грижи", посочи д-р Неделчева. Това е причината 46-те легла да бъдат непрекъснато заети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари