Лекари спасиха момиченце на 1 годинка с уникална манипулация

0
Момиченцето било прието в критично терминално състояние, в хиповолемичен шок, със стойност на хемоглобина 27, несъвместим с живота, без пулс и дишане
Момиченцето било прието в критично терминално състояние, в хиповолемичен шок, със стойност на хемоглобина 27, несъвместим с живота, без пулс и дишане

Лекари от Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров" в Смолян спасиха момиченце на 1 година и три месеца с уникална манипулация. На детето е извършено кръвопреливане по метода вливане на еритроцитна кръв и на разтвори през костта, предаде БГНЕС.

Момиченцето било прието в критично терминално състояние, в хиповолемичен шок, със стойност на хемоглобина 27, несъвместим с живота, без пулс и дишане, каза началникът на Отделението по анестезия и интензивно лечение д-р Ангел Каръшев.

Лекарски екип от Педиатричното и интензивното отделение започват борба за живота му. Решават да използват този метод, след като не било възможно да се осигури друг достъп за кръвопреливане допълни д-р Ангел Каръшев.

След продължилата повече от четири часа интервенция момиченцето е спасено и по-късно транспортирано за продължаващо лечение в Детската клиника в Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари