Лекар: Рязката смяна на температурата ни разболява

1
За да понесете всичко по-леко, приемайте повече витамини и се движете
За да понесете всичко по-леко, приемайте повече витамини и се движете

За да понесете всичко по-леко, приемайте повече витамини и се движете

"При рязка смяна на температурата организмът започва да пропуска вируси и бактерии, а имунитетът пада." Това съобщи пред "България Днес" д-р Антон Стойнев.

Той е общопрактикуващ медик в Бобов дол и е известен с това, че е единственият лекар футболист у нас. Мнението докторът изрази по повод резките смени на температурите от началото на месеца. След необичайно топлите дни идва студ. Към страната ни се приближава средиземноморски циклон, който ще влоши времето. Още в неделя привечер и през нощта срещу понеделник ще започнат валежи над югозападните и крайните южни райони на страната. Температурите ще са понижат и в понеделник вече ще са със 7 - 10 градуса по-ниски от тези в неделя.

"Температурата трябва да пада постепенно, иначе това е шок за организма. Той може да понесе до 7-8 градуса промяна на времето, и то в течение на няколко дни. Когато смяната е по-рязка - от много топло на много студено или обратното, самата кожа става много пропусклива за вируси и бактерии. Това води до разболяване на хората", категоричен е д-р Стойнев.

При рязката промяна на климатичните условия най-уязвими са децата до 12-13 години, възрастните и хората с хронични заболявания., предупреждава лекарят Според експерта другите хора страдат по-малко, но не са застраховани.

"Промените на метеорологичното време през зимата обикновено не се харесват на нашия организъм, изтощен от недостига на витамини и слънчева светлина. Най-зле тези промени се отразяват на децата до 12-13 години, баби и дядовци и, разбира се, хората, страдащи от хронични заболявания", разказа д-р Стойнев.

За да понесете всичко по-леко, приемайте повече витамини и се движете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари