Лекар, роден в Русе, спаси мъж с рак на лицето

8
Доцент доктор Николай Янев е светило по лицева хирургия
Доцент доктор Николай Янев е светило по лицева хирургия

Уникална операция за Югоизточна Европа с 3Д принтиран индивидуален имплант спаси 43-годишен мъж с рак на лицето в „Пирогов”. 

Български лекар, светило в областта на лицево-челюстната хирургия, се завърна от Англия, за да извърши автотрансплантацията, се казва в съобщение на  УМБАЛ "Пирогов". 

Операцията е извършена в Неврохирургичното отделение на болницата, "заради възможностите на клиниката, които позволяват интрердисциплинарен подход и реализиране на големи, тежки операции и лечение", изтъкват от "Пирогов". 

Подробности за уникалната интервенция ще даде самият доц. Николай Янев по-късно сутринта.

Кой е доц. Янев

Доц.д-р Николай Янев притежава двойно образование по Медицина (MD) и Стоматология (DMD), призната специалност по Лицево-челюстна хирургия (ЛЧХ) в България и по Орална и Лицево-челюстна хирургия (OMFS) във Великобритания, както и защитен докторат по Медицина (PhD). 

Той е Лицево-челюстен хирург в СБАЛ по ЛЧХ – София, Лицево-челюстен хирург в Royal Derby Hospital, Великобритания, Консултант Лицево-челюстен хирург към МБАЛ Европа – София и Доцент към МУ – Плевен.

Доц.д-р Николай Янев е роден през 1976 г. в Русе.

От месец юни 2012 г., след успешен конкурс, работи към екипа на Департамент "Глава и Шия", в един от водещите международни онкологични центрове - този в University College London Hospital (UCLH), Великобритания.

От декември 2016 г., д-р Янев е хабилитиран преподавател на Медицински университет – Плевен, където му е присъдена академичната степен доцент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Вземи се ожени!
- Защо?
- Омръзна ми да ти гледам доволната физиономия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари