Лекар разкри кои хора не бива да ползват ваксината срещу COVID-19

1
Руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V не е окончателното решение
Руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V не е окончателното решение

Имунологът Владислав Жемчугов назова болести, които са аобсолютно противопоказни с ваксинацията срещу коронавирус. По-специално забраната се отнася за пациенти, които приемат имуносупресивни лекарства - например за рак

„Оказва се, че от една страна има индикация, а от друга, напротив, има противопоказание“, каза той като отбеляза, че при всички случаи само лекарят на пациента може да издаде разрешение за ваксинация, пише zdrave.to.

В допълнение, имунологът обясни, че хората страдащи от възпалителни, автоимунни заболявания, лупус еритематозус и системни кръвни заболявания са с  абсолютно противопоказание за ваксинация срещу COVID-19.

По-рано професорът от университета "Джордж Мейсън"  и доктор на биологичните науки - Анча Баранова заяви, че руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V не е окончателното решение.

„Имунитетът, който възниква след ваксина, е сравним с имунитета, който се получава при естествена инфекция. А за ефективна борба срещу коронавируса ни е необходим имунитет, който го надвишава “, обясни специалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари