Лекар: Преди се раздаваха кебапчета, а сега – ваксини

0
"Не може за имунизационните кабинети да има неограничен брой ваксини, а за личните лекари да няма и да се налага те да чакат на опашки, за да получат по едва 10 ваксини за техните пациенти", казва д-р Сотиров
"Не може за имунизационните кабинети да има неограничен брой ваксини, а за личните лекари да няма и да се налага те да чакат на опашки, за да получат по едва 10 ваксини за техните пациенти", казва д-р Сотиров Снимка: TrafficNews.bg

"Правителството нарушава собствения си имунизационен план срещу Ковид-19. То е написало, предложило и приело този план, според който към момента трябва да се ваксинират хората от 4-та фаза – възрастните и тези с хронични заболявания. А в момента се имунизират младите и здравите, както и персонала на редица предприятия. Това ми прилича много на предизборна кампания - преди години се раздаваха кебапчета, а сега – ваксини"

Това коментира в ефира на регионалната програма на Дарик радио Пловдив д-р Костадин Сотиров - председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив.

По думите му, не може за имунизационните кабинети да има неограничен брой ваксини, а за личните лекари да няма и да се налага те да чакат на опашки, за да получат по едва 10 ваксини за техните пациенти.

Той коментира и мобилните екипи, които тръгнаха да ваксинират хората по отдалечените места и по много фирми. Според него, много спорно е по нормативна база дали те имат право да правят имунизации, още повече, че ваксинирането трябва да се прави от личните лекари, които са на място и познават своите пациенти, могат да проследят състоянието ми след поставянето на ваксината, както и и страничните реакции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари