Лекар от Шумен преболедува COVID-19 и се върна на работа

0
„COVID-19 няма нищо общо с грипоподобните вируси или с вируса на самия грип, това е едно тежко заболяване, което се намесва във физическото, психическото, социално Аз на пациента", споделя д-р Чолаков
„COVID-19 няма нищо общо с грипоподобните вируси или с вируса на самия грип, това е едно тежко заболяване, което се намесва във физическото, психическото, социално Аз на пациента", споделя д-р Чолаков Видео: bTV

Лекар от Шумен преболедува COVID-19 и се върна на работа, за да помага. Преодолял е заболяването благодарение на преливане на кръвна плазма

Медикът призовава за разкриване на дарителски центрове във всеки областен град, разкрива bTV. В кабинети си, дни след като е изписан от болницата, след тежко и продължително лечение на COVID-19, личният лекар д-р Милен Чолаков, казва че вирусът е силен и опасен.

„COVID-19 няма нищо общо с грипоподобните вируси или с вируса на самия грип, това е едно тежко заболяване, което се намесва във физическото, психическото, социално Аз на пациента. Нанася съкрушителни поражения при по-тежки случаи с подлежаща патология, както може би бях аз, с подлежащи заболявания, стига в доста случаи до смърт“, каза д-р Милен Чолаков.

Социалните мрежи са помогнали на доктора да бъде част от света по време на лечението му в изолираната болнична стая.

„Това е най-трудният момент, защото, повярвайте, 24 часа си сам, в най-лошия случай, в по-добрия си с някой колега по болест“, обясни д-р Чолаков.

Доктор Чолаков се излекува благодарение и на терапията с кръвна плазма.

Министърът на здравеопазването да бутне една наредба с лицензионния разрешителен режим, оттам нататък шуменската общественост е готова да направи дарителска кампания за оборудването на COVID център, антиковид плазма, донорска“, допълни д-р Милен Чолаков.

"Необходимо е да се направи и банка за съхранение на кръвна плазма, за да може нуждаещите се да имат бърз достъп до това лечение", казва още лекарят, който вече отново е на първа линия в борбата с вируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари