Лазар Влайков влезе в затвора

0
Общинският съветник първоначално е въведен в приемно отделение, откъдето ще бъде прехвърлен в затворническо общежитие
Общинският съветник първоначално е въведен в приемно отделение, откъдето ще бъде прехвърлен в затворническо общежитие Снимка: Кадър от Bulgaria on Air

Общинският съветник и бивш председател на ОбС в Септември Лазар Влайков, с чийто пистолет “Глок 21“ бе прострелян смъртоносно собственикът на ресторант в с. Виноградец Наско Тонкев, вече е приведен в затвора, пише Монитор.

Това стана 2 дни, след като на 29 октомври окръжните магистрати в Пазарджик потвърдиха присъдата от 4 години ефективно лишаване от свобода срещу Влайков и наказанието е окончателно. Първоначално 45-годишният Лазар е бил въведен в приемното отделение, откъдето вероятно ще бъде преместен в някое от двете затворнически общежития. До произнасяне на присъдата Влайков беше пуснат под парична гаранция от 8 000 лв.

Според обвинителния акт тогавашният първи общинар на Септември  отишъл на рождения ден на 6-годишния Юри и оставил в чантичката си в колата оръжието си. Към него имало и  45 патрона. По едно време в полунощ, когато започнали да се изстрелват фойерверките, Влайков решил да се похвали с оръжието си и го взел от колата.

Първо стрелял той, после го дал и на други гости да го пробват. Най-вероятно пистолетът е бил оставен на масата без надзор и така попаднал в ръцете на невръстния рожденик, който произвел фаталния изстрел, а ресторантьорът загинал на място. На първа инстанция съветникът получи 3 години и 4 месеца затвор при първоначален общ режим.

Присъдени му бяха и разноските по делото в размер на 7000 лева. Държавното обвинение протестира присъдата и поиска максимално допустимите по Наказателния кодекс 6 години, редуцирани заради съкратеното следствие до 4 години. Към това искане се присъединиха съпругата и дъщерята на загиналия – Павлина и Деница Тонкеви.

Тричленен състав от Окръжен съд - Пазарджик постанови 4 години ефективно лишаване от свобода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари