Ламарини хвърчаха от покрива на Мега МОЛ Русе

0
Неизползваемата сграда представлява опасност за преминаващите в района на болницата
Неизползваемата сграда представлява опасност за преминаващите в района на болницата Снимка: архив

Екипите на пожарната в Русе са имали натоварено денонощие.

Вчера сутринта екип на пожарната е участвал в гасенето на товарен автомобил - автовоз на пътя Русе-Разград, в района до моста на с. Писанец. Запалила се е била гума на товарното возило, като до пристигането на огнеборците водачът е изгасил пламъка с прахови пожарогасители. Изяснено е, че произшествието е възникнало по време на движение. Шофьорът е забелязал, че е светнал потенциометъра и е отбил.

Пожарникари от РСПБЗН – Бяла вчера през деня са оказвали съдействие за обезопасяване на местопроизшествието в района на с. Полско Косово, където товарен автомобил излезе от пътя и се обърна върху жп релси. От резервоара на камиона е имало теч на гориво, затова служителите са останали на място до идването на специализирана техника за изваждане и транспортиране на ТИР-а.

За времето от 10:43 до 15:00 часа, два екипа пожарникари са изпратени за гасене на пожар в сухи треви и храсти в района на село Лом Черковна. В гасенето са се включили и служители от горското стопанство. Вероятната причина за пожара е паднала жица, заради силния вятър. От там единият екип е пратен на адрес в гр. Бяла, на сигнал за запален комин.

Между 11:47 и 13:35 часа, пожарникари от Първа РСПБЗН – Русе са реагирали на сигнал за падащи ламаринени пана от покрива на Мега Мол - Русе. Служителите са установили на място, че към момента достъпът да сградата е ограничен. При оглед на място с представители на общината и охраната е установено, че има множество разглобени елементи от съоръженията намиращи се на покрива, както и от облицовъчните пана и при силен вятър има реална опасност част от тези елементи да паднат на пътното плътно и пред другите сгради наоколо, където винаги има преминаващи хора. За случая са информирани компетентните власти, за реализиране на превантивни и други нормативни мерки, които са извън компетенциите на РДПБЗН.

За времето то 11:54 до 12:24 часа екип от ССОД е пратен за отстраняване на паднало дърво върху лек автомобил в близост до бензиностанция.

В 12:24 часа екип на Първа РСПБЗН – Русе е насочен за гасене на запалени отпадъци в метален контейнер до бл. „Ловеч“ в Русе. Произшествието е без материлани щети.

Запалени сажди в комин на къща, за времето от 12:28 до 13:52 часа, са гасили пожарникари от РСПБЗН – Две могили, на адрес в гр. Бяла.

По сигнал за пожар в котелно помещение на къща в гр. Мартен са изпратени два екипа от Втора РСПБЗН – Русе, за времето то 14:00 до 14:32 часа. На място се е оказало, че стопанинът е успял да загасисам запалването. Няма пострадали.

Запалени сухи треви и храсти в с.Стърмен пожарникарите са потушили във времето от 16:41 до 17:30 часа, без материални загуби.

Един лъжлив сигнал е вдигнал на крак екип русенски огнеборци вчера вечерта. В 20:04 часа е получен сигнал за пожар на сухи треви и храсти на ул. Митрополит Григорий до жп линията. Изпратените на място служители са установили, че излиза пара от шахта на топлофикация. От там екипът е бил пратен на бул. България по сигнал за запалени сухи треви и храсти до новия пешеходен надлез към кв. „Чародейка“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари