Лъчезар Близнаков: Увеличението на отнетите точки е за системните нарушения на пътя

0
Системно нарушение означава три пъти за една година да се допусне едно и също нарушение, поясни главният инспектор
Системно нарушение означава три пъти за една година да се допусне едно и също нарушение, поясни главният инспектор Видео: NOVA

Системно нарушение означава три пъти за една година да се допусне едно и също нарушение, поясни главният инспектор

Ситуацията не е чак толкова тежка и плашеща. Искаме да намалим травматизма по пътищата”. Това заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция” към ГДНП в „Интервюто в Новините на NOVA“.

Явно не може да разчитаме на самосъзнанието на водачите, няма разбиране за този проблем от обществото”, смята той по повод нарушенията на пътя.

По думите му наредбата, с която се увеличава броят на отнетите точки при нарушение на пътя, обхваща всички идентифицирани нарушения – „алкохолът, наркотиците, неосигуряването на предимство – на пешеходци, на автомобили. Използването на колани също не трябва да се омаловажава”.

Инспектор Близнаков заяви, че границата от 1,2 алкохол в кръвта е определена от специалисти. „Системно нарушение означава три пъти за една година да се допусне едно и също нарушение”, поясни той.

Младите водачи започват с по-малко точки и ако ги загубят, трябва да имат 6-месечна почивка, допълни главен инспектор Лъчезар Близнаков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари