Лаборатория "Цибалаб" спря евтините групови PCR тестове

0
Вероятна причина за ограничаване на услугите на лабораторията са ежедневните огромни опашки за изследване и твърде многото желаещи да се направят тест
Вероятна причина за ограничаване на услугите на лабораторията са ежедневните огромни опашки за изследване и твърде многото желаещи да се направят тест Снимка: БГНЕС

Лаборатория Цибалаб вече не предлага групови PCR тестове за коронавирус

 Това стана ясно от публикация във фейсбук страницата на медицинската институция, пише вестник "Труд".  Пул пробите бяха предпочитани основно от пътуващите за ваканция в Гърция, тъй като общата цена за групи до 5 човека бе 120 лева, като всеки от тестваните плащаше и по 4 лева към тази сума. Така пробите излизаха значително по евтино.

Към момента в лабораториите от тази верига ще извършват единствено стандартни индивидуални PCR тестове, чиито резултат е готов до 48 часа след взимане на пробата. Освен това вече в Цибалаб няма да се предлагат и бързите PCR тестове, да които се издаваше сертефикат до 24 часа след взимане на пробата, а цената бе 180 лв.

Вероятна причина за ограничаване на услугите на лабораторията са ежедневните огромни опашки за изследване и твърде многото желаещи да се направят тест. Затова от лабораториите са преценили да предлагат единствено стандартната и по-скъпа от пул тестовете услуга.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари