Квартет Destiny поднася десерта на „Уикенд туризъм“ с концерт на площада

0

Кметът Пенчо Милков откри XVI Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и XIII Фестивал на туристическите забавления и анимации

Кметът на Русе Пенчо Милков откри XVI Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и XIII Фестивал на туристическите забавления и анимации, на които градът е домакин в следващите два дни.

В Доходното здание са представени 35 щанда на различни туроператори, музеи и институции, а на площад „Свобода“ са творбите на ръкоделците от Русенската задруга на майсторите и Фестивала за култура и изкуство "Артур".

За гостите на площада има постоянни забавления  - шах, стена за катерене, въжен парк, площадка по безопасност на движението и балон с горещ с въздух. Сред атракциите бяха и уроците по салса и спектакълът на школата за прабългарски бойни изкуства „Багатур“.

 През вчерашния ден типични русенски ястия представи Иван Звездев, а Министерството на туризма организира кръгла маса по важните теми за туристическия бранш. Вечерта бе посрещната с Биг-бенд парад с участието на музикални формации от Русе, Велико Търново, Габрово и Плевен.

Днес богатата програма продължава. В 18 часа шеф Ради Стамболов, изработил първия по рода си шоколадов албум на квартет Destiny, ще представи нова, лимитирана серия с вкус на емблематичната за Русе торта „Гараш“. Русенци могат да се сдобият с уникалния шоколадов диск „Усещане за жена“ по време на демонстрацията, както и след нея.

В 19 часа пред сградата на Доходното здание започва камерен концерт „Любими български песни“ на изпълнителите от вокално студио „Икономов“ към Общинския младежки дом.

От 20 часа на площад „Свобода” квартет Destiny ще представи авторския си концерт – спектакъл „Усещане за жена“. Концертът е част от програмата на Фестивала на туристическите анимации и забавления „Уикенд туризъм“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук