Курсът на криптовалутата Ethereum постави исторически рекорд

0
Само за няколко дни цената на Ethereum нарасна с 20%
Само за няколко дни цената на Ethereum нарасна с 20%

Хайпът около добива на различните криптовалути започна да набира все по-големи обороти. Цената на една от най-популярните цифрови монети Ethereum вчера превиши $1500, а тази сутрин се търгуваше при цена $1555.

При подобен исторически висок курс добивът на тази криптовалута с помощта на видеокарти стана много изгоден и с това започнаха да се занимават все повече хора. Само за няколко дни – от 1 февруари до днес цената на Ethereum нарасна с 20%, а ако погледнем какво е било преди месец, то ще видим, че цената на тази криптовалута е нараснала двойно, пише KALDATA.

Но за нещастие на геймърите, ентусиастите и овърклокърите, цената на Ethereum директно влияе на цената на видеокартите, както новите, така и тези от втора ръка.

Към днешен ден на практика е невъзможно да бъде закупена графична карта при препоръчителната ѝ цена. Всеки един следващ ръст на цената на Ethereum-а и другите криптовалути само ще задълбочи този проблем, още повече, че както AMD, така и Nvidia страдат от недостиг и дефицит на чипове за графичните си карти от актуалните към днешен ден поколения и не успяват да наситят пазара.

От друга страна, тази ситуация едва ли ще продължи вечно. Ако си припомним предишните години, след подобни пикове неизбежно следва спад в курса на криптовалутата и намаляване на цената на видеокартите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари