Купуват лаптопи за над 1,2 милиона лева за депутатите

0
Според спецификациите, гаранцията на лаптопите за депутатите трябва да е поне 3 години
Според спецификациите, гаранцията на лаптопите за депутатите трябва да е поне 3 години Снимка: ЕПА / БГНЕС

Според спецификациите, гаранцията на лаптопите за депутатите трябва да е поне 3 години

Шефът на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ) публикува чрез експертите по обществени поръчки и главния секретар на институцията 2 апетитни обществени поръчки за над 2 милиона лева, при това в един ден - 18 юли. Справка на LUPA.bg разкри, че парламентът се кани да подмени всички лаптопи на депутатите с чисто нови, както и да снабди с преносими компютри дирекциите в сградата на бул. „Цар Освободител“ и в тази на бившия Партиен дом.

За целта ще се купят 300 броя лаптопи, 2 сървъра, както и друга техника за нуждите на законотворците, за немалката сума от над 1,2 милиона лева без ДДС.

Разбира се, очаква се участващите в конкурса фирми да представят и техника с конкретна спецификация - завидно висока за нуждите на депутатите.

Така, например, лаптопите трябва да са поне с 4-ядрени процесора, с оперативна памет от поне 16 GB, с пълни LED дисплеи, с поне 4 USB порта, от които един "бърз", както и с иначе вече залязващите слотове за DVD.

Иска се и над пазарната обичайна гаранция от 2 години. Според спецификациите за народните избраници тя трябва да е 3 години.

Отделно, до средата на август институцията събира оферти и за фирмата, която да се грижи за престоя на чуждестранни делегации у нас. А бюджетът е немалък - над 650 000 лева без ДДС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Куромуро
    И за 2м въжета да поръчат, за да ги избесим
  • 2
    5
    до 4
    и аз така мисля.. те няма да ги утилизират на максимално никога, видеокартата кога ще удари 60 градуса? те толкоз прости че сигурно пасианси не могат да играят, само при вида на играта и ги избива пот и ги обхваща паника понеже виждат неща които са им напълно непонятни
  • 7
    4
    Viko
    Тия олигофрени могат ли да използват компютри изобщо? Че и бързи лаптопи искат нашите... Какво ще правят с тях, ще програмират ли, Ред Дед ли ще цъкат? Бас ловя, че не знаят всичко по Office 365.
  • 10
    3
    Дгд
    Че пари ли нямат мършите долни
  • 9
    2
    лаптоп за 5000
    Че те с тези лаптопи ракетите на наса ли ще управляват?!? Те половината не могат да работят с уърд и ексел щото това му требе на законодателя, ама могат да джуркат клипчета в тик-ток и сураттефтеря!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари