КТ "Подкрепа": Пенсиите да не се вдигат на калпак

0
Димитър Манолов заяви, че пенсията не може да се вдига без да се вдигне максималния осигурителен доход. Тези две граници са функция една от друга
Димитър Манолов заяви, че пенсията не може да се вдига без да се вдигне максималния осигурителен доход. Тези две граници са функция една от друга Видео: Канал 3

Според синдикалния лидер подоиходният критерий при майките не трябва да бъде изцяло отменен

"Резолюцията на ЕП няма правен и експертен смисъл, тя е просто мнение на група хора". Това каза председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.

Това което става сега е все едно Иван Костов да направи политически демарж с Жан Виденов", смята Манолов. Стълбовете на представа за върховенството на закона след ляво-либералите са Истанбулската конвенция, гей-браковете и приема на бежанци, категоричен беше синдикалният лидер.

По отношение на пенсиите Манолов каза, че месечните плащания по 50 лева за всички не е правилен подход и като цяло не харесва подходът на едро не му харесва. Прилича му на предизборно раздаване, но и наративът за действието на тези 50 лева срещу коронакризата също е верен. Димитър Манолов заяви, че пенсията не може да се вдига без да се вдигне максималния осигурителен доход. Тези две граници са функция една от друга. Мнението му е, че трябва да се отмени данъка върху минималната работна заплата.

Той изрази мнение, че е твърде възможно постъпленията от ДДС на нетна база да са повишени. Това може да е защото при 9% данък е по-евтино да си платиш данъка, отколкото да го укриеш. "Когато потреблението минава по канали по които не можеш да криеш ДДС, тогава е нормално да се повишат и приходите."

Според синдикалния лидер подоходният критерий при майките не трябва да бъде изцяло отменен. "Има майки, които истински нямат нужда от тези 40 или 80 лева. Трябва да бъде сериозно разширен кръга на получаващите, но не и всички."

"Средствата от 60/40 трябваше да постъпват директно при работещите, но не ни послушаха. Въпреки всички критики и недостатъци, мярката спаси 300 000 места."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук