КСНС препотвърди позицията на България за Северна Македония

0
Северна Македония не изпълнява договора от 2017 година, заяви президентът
Северна Македония не изпълнява договора от 2017 година, заяви президентът

Северна Македония не изпълнява договора от 2017 година, заяви президентът

Президентът Румен Радев направи изявление след Консултативния съвет по национална сигурност, посветен на европейската интеграция на Северна Македония и Албания и ролята на България в този процес.

Държавният глава обобщи, че Съветът е приел предложения към изпълнителната и законодателната власт:

- При провеждане на външната политика на страната МС да изпълнява националната политика на България, като спазва изискванията, произтичащи от Договора от 2017 година, Рамковата позиция от 2019 година и Декларацията на 44-ото Народно събрание.

- Даването на съгласие за започване на преговори на РСМ за присъединяване към ЕС да не се обвързва със срокове, а с постигане на реални резултати, включително и по отношение на правата на македонските българи.

- Изпълнителната власт да продължи да работи за изпълнението на Договора от 2017 година в преговорния процес за членство на РСМ в ЕС.

Президентът заяви, че е било констатирано, че за 4 години Северна Македония не изпълнява договора от 2017.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари