Крум Зарков: Страшно много жени и деца са подложени на тормоз

1
Относно жертвите на домашно насилие министърът смята, че първото нещо, което трябва да се направи, е да се защити жертвата
Относно жертвите на домашно насилие министърът смята, че първото нещо, което трябва да се направи, е да се защити жертвата Видео: Русе Медиа

Относно жертвите на домашно насилие министърът смята, че първото нещо, което трябва да се направи, е да се защити жертвата

„С насилниците, с престъпниците и въобще с хората, които нарушават закона, трябва да се работи. Ако се мисли, че само се затварят и всичко свършва, това не е така. Трябва да се работи така, че те да бъдат превъзпитани, когато е необходимо, ако имат психически или други трудности, да бъдат лекувани, така че да не нараняват повече. Това е между другото една от големите теми, с които се занимавам като министър на правосъдието, заяви в Русе служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Той коментира, че неслучайно говори толкова много за затворите и затворническото дело, защото рецидивът е заплаха за всички извън затворите. „Защото тези хора влизат, биват наказани, след което излизат и повтарят престъпленията си. И някои страдат“, обясни Зарков.

По проблема с жертвите на домашно насилие министърът смята, че първото нещо, което трябва да се направи, е да се защити жертвата и да бъде изведена оттам, където е застрашена.

„Страшно много жени и деца са подложени на тормоз от най-различен характер – психически, финансов, всякакъв, или са държани в зависимост. Няма закон, който сам по себе си да предотврати всички тези трагедии. В случая от Перник – имало е оплаквания, имало е предприети мерки и в крайна сметка по една или друга причина се стига до фатален развой. Не искам да се фокусираме върху който и да е конкретен казус. Но твърде дълго време този дебат не успява да се проведе по някакъв нормален начин и за съжаление заради това се плаща понякога с човешки жертви, каза още Крум Зарков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    джони
    Лора + Софи, путки неграмотни, и в мъжкото и в женското стадо има мърша, Вие от коя част на стадото сте?
  • 4
    5
    Ето
    На ракета и космоса е крив. Каквото е нивото на мъжете такова е и на жените мили дами за вашите проблеми сте си само вие виновни. Всичко е от кпд-то как не ви стана ясно до сега няма си и на идея.
  • -2
    4
    Софи
    Нали това казва Лора,то мьже има ли,Пьлни пундьовци...за нищо не става,мьрзи ги,лоши кавалери,а бе отврат са..
  • 7
    3
    Вичо
    Аве, мър...ьо, а ти какво направи като беше народен представител да се променят нещата?! Опростачихте Народното събрание, опростачихте и народа. Ти един ден трудов стаж като юрист имаш ли маминото синче, дето мама го урежда.
  • 3
    2
    Ама
    Основно сме подложени да тормоз от свините червени във съдебния съвет, дето ти ги предложи, недоучен тъпак
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари