Крум Зарков: Губим милиони левове от бавенето на антикорупционните закони!

0
Отхвърленият закон за "защитените лица" пречи на някоя партия, коментира служебният министър на правосъдието
Отхвърленият закон за "защитените лица" пречи на някоя партия, коментира служебният министър на правосъдието Видео: bTV

Според правосъдния министър хартиената бюлетина и машинното гласуване нямат общо с резултата на изборите

"Огромна е цената заради забавянето на законопроектите, измерва се в пари - вторият транш на Плана за устойчивост е 724 милиона лева. Също дали сме дума пред гражданите и трябва да изпълним думата си." Това каза Крум Зарков, служебен министър на правосъдието, в предаването "Защо, г-н министър?" по bTV.

Той коментира, че отхвърленият закон за "защитените лица" пречи на някоя партия. Ние скоро ще бъдем наказани и осъдени за нетранспонирането му по три причини - европейска директива, Плана за развитие, хората няма да бъдат адекватно защитени, поясни Зарков.

По промените за КПКОНПИ той отново уточни, че се държи на промените на служебния кабинет, а не на "Продължаваме промяната" и обясни, че импийчмънтът на президента, заради който е спорът, не е възможен в промените в антикорупционните закони.

Крум Зарков съобщи, че "политическата класа изпитва страх, че внесе ли се законът за промяна в механизма за разследване на главния прокурор, ще започнат компромати". "Ние такъв страх нямаме, утре законът ще мине през МС и ще влезе в НС, ще мине и през КС", обясни той.

Откак депутатите са в парламента дискусията за съставяне на правителство не е напреднала, смята Зарков. Той добави, че нови избори не са препоръчителни. По-добре е да има действащ парламент, но ако ще се събира, само за да обърква Изборният кодекс - няма нужда, е мнението на правосъдния министър.

За Зарков хартиената бюлетина и машинното гласуване нямат общо с резултата на изборите. "При нови избори БСП ще е отново надолу. Подходът на Корнелия Нинова е, че събира подчинени", поясни социалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари