Криза с комарите в Русе

8
Пенчо Милков: Причините са дъждовете, нивото на река Дунав и бюджета
Пенчо Милков: Причините са дъждовете, нивото на река Дунав и бюджета Снимка: БНТ

Пенчо Милков: Причините са дъждовете, нивото на река Дунав и бюджета

Спешни мерки в борбата срещу комарите налагат в Русе. Няколко поредни дни ще се пръска два пъти срещу насекомите - сутрин и вечер. Това се случва след вълната от сигнали на русенци за високата популация на комари в района.

Кметът на Русе Пенчо Милков коментира пред БНТ, че причините са няколко - дъждовете, нивото на река Дунав и бюджета.

Русенци масово негодуват срещу нашествието от комари в града. Майка дори споделя, че я питат дали децата ѝ са болни от шарка, защото целите били нахапани от насекомите.

"В парка ще ни изядат. Уж са пръскали, но никакъв ефект, има много комари. Трябва да пръскат още и то с нещо, което ще ги умори".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    39
    Самолет трябва
    Самолет трябва
  • 9
    38
    Танас
    Спасе, тъп общински тролецо, в града трябва да се пръска в началото на пролетта и отговорност за това има само и единствено най-некадърния кмет, избиран някога в Русе-Бенчо Пилкоф по прякор Микрофона и Осеменителя! Айде бягай, че те чакат на гишето в Общината!
  • -3
    37
    Спас
    Пръска се с нафта и препарат. И лично видях ефекта . В понеделник не се стоеше на центъра, а във вторник нямаше жив комар.Жалко е че държавата отново абдикира от задълженията си да пръска със самолети в началото на летния период. За това е виновен областния управител, който е представител на държавата.
  • 7
    36
    РУСЕ
    Не разбирам от комари, нито от природата им или по-точно казано не съм специалист. Но всяка година се сблъскваме с един и същ проблем, а живеем в 21 век. Не вярвам, че няма методика която да не може да се справи с комарите в Русе което ме навежда на мисълта, че просто управлението в града ни не си върши работата или не проявяваа интерес към това. Не визирам управлението на Пенко конкретно, визирам всичките изредили се партийни власти в този град. От както се помня, това с комарите винаги е било основен проблем на града лятото и никога дао сега не сме взимали превантивни мерки за това.
  • 3
    35
    бъчваря
    Не знам с какво пръскат (подозирам нафта с вода), но не работи. Причината за многото комари явно е и акцията на румънците последните седмици, които изгониха техните комари при нас :) Ония пръскат със самолети, къде са нашите самолети? И тях ли пратихме в Украйна, колхозниците?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари