Крият свидетели срещу Поничките за убийството на Тодор

0
Трима са новите свидетели, които може да обърнат хода на разследването за смъртта на 18-годишния Тодор
Трима са новите свидетели, които може да обърнат хода на разследването за смъртта на 18-годишния Тодор Снимка: БУЛФОТО

Трима са новите свидетели, които може да обърнат хода на разследването за смъртта на 18-годишния Тодор във Враца, пише "България Днес".

"Вече са дали показания, но крият самоличността им, предполагам заради съображения за сигурност. Надявам се да се стигне до пълен обрат", коментира пред изданието бащата на загиналия абитуриент Емил Йорданов.

Показанията на свидетелите на трагедията, станала в центъра на Враца на 12 януари, до голяма степен не потвърждават тези, дадени от други граждани в началото. Според разказите на тримата очевидци, не Тодор е започнал скандала с Десислав и Иван Дамянови-Поничките, а те са го провокирали.

Емил Йорданов твърди, че във Враца се говори, че Поничките дотук са дали около 20 000 лв за защитата си. Въпреки тлъстите адвокатски хонорари той се надява обвинението срещу тях отново да бъде преквалифицирано от хулиганство на убийство по хулигански подбуди.

"Ще изчакаме да видим прокуратурата ще обърне ли внимание на новите данни, или ще трябва да ги подсетим", заяви наскоро братът на Тодор - Ивайло. Той добави, че е било нелепо срещу Дамянови да бъде повдигано обвинение за предумишлено убийство, каквото имаше в началото.

Ивайло се надява с новите показания отново Поничките да отговарят за убийството на брат му - по хулигански подбуди или по непредпазливост.

Докато продължава разследването, Грета Георгиева, приятелката на Тодор, пред която той издъхна при нелепия инцидент, все още не може да прежали любимия.

Младото момиче търси утеха в спасяването на бездомни кучета.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари