Кристина Апългейт направи откровени признания за живота с множествена склероза

0
Актрисата разкри, че се е налагало по време на снимки нейни колеги да я държат за краката, за да може да стои изправена
Актрисата разкри, че се е налагало по време на снимки нейни колеги да я държат за краката, за да може да стои изправена Видео: NOVA

Актрисата разкри, че се е налагало по време на снимки нейни колеги да я държат за краката, за да може да стои изправена

Кристина Апългейт разказва за диагнозата си множествена склероза и как тя е повлияла на живота ѝ в ново откровено интервю.

50-годишната актриса е диагностицирана с множествена склероза през лятото на 2021 г., докато е по средата на снимките на последния сезон на сериала Dead to Me на Netflix, информира VESTI.

Апългейт разкрива публично диагнозата си на 10 август 2021 г. в Twitter, като пише: "Беше странен процес. Но получих сериозна подкрепа от хората, които познавам и които също имат това състояние". Диагнозата ѝ спира продукцията за няколко месеца, докато Актрисата търси лечение.

В интервю за "Ню Йорк Таймс", публикувано във вторник, Апългейт си спомни за признаците, които преди това е пропуснала да забележи още по време на снимките на първия епизод на сериала. "Съжалявам, че не бях обърнала внимание. Но коя съм аз, за да знам?" - казва тя в интервюто.

Апългейт признава, че прекъсването на снимките е било особено труден момент за нея, но неочакваната почивка е била жизненоважна. "Имах чувството, че трябва да взема някакво лекарство, за да се оправя.", казва тя. "Но това беше добре за мен. Имах нужда да преработя загубата на тази част от живота си. Имах нужда от това време."

Но актрисата призна, че никога няма да приеме напълно новата си реалност, тъй като продължава борбата си с МС. "Макар че не е като да съм излязла от другата страна, като: "Ууууу, напълно съм добре". Приемането? Не, никога няма да приема това. Аз съм ядосана."

Неотдавна Апългейт сподели снимка на бастуните си, докато се подготвя за пресата за старта на последния сезон на "Мъртва за мен", който излиза на 17 ноември по Netflix.

В интервюто, което според нея е първият път, в който някой е видял физическото ѝ състояние след поставянето на диагнозата, Апългейт споделя, че е "качила 40 килограма" и трябва да ходи с помощта на бастун. 

Тя също така разкри, че се е почувствала задължена да довърши историята на "Мъртва за мен" за създателката Лиз Фелдман и нейната приятелка Линда Карделини, когато са обсъждали дали да продължат снимките на последните епизоди. 

"Имах задължение към Лиз и Линда, към нашата история", обяснява Апългейт. "Силите, които бяха на власт, казаха: "Нека просто спрем. Не е нужно да го довършваме. Нека съберем няколко епизода. Аз казах: "Не. Ще го направим, но ще го направим при моите условия".

Апългейт си спомня, че е била докарана на снимачната площадка в инвалидна количка, когато е имала затруднения с ходенето. Имало е случаи, в които един от членовете на екипа, който е и близък приятел, понякога е поддържал краката ѝ извън екрана.

Сериалът на Netflix също така пренареди много от сцените ѝ, за да улесни нуждите на Апългейт, което включваше по-честото отваряне на врати от героинята ѝ, за да може Апългейт да ги използва като опора.

Интересно е, че предстоящите епизоди се въртят около болести, което според Апългейт е затруднило заснемането на ключови сцени. "Когато с Линда правехме тези сцени, понякога ни смазваше", сподели тя.

Тъй като до излизането на последните епизоди на "Мъртва за мен" остават седмици, в интервюто Апългейт заяви, че не вярва, че някога ще го гледа сама. 

"Ако хората го мразят, ако го обичат, ако единственото, върху което могат да се концентрират, е: "Ооо, вижте инвалида", това не зависи от мен. Сигурна съм, че хората ще бъдат като: "Не мога да го подмина", теоретизира тя.

"Добре, тогава не го подминавайте. Но се надявам, че хората могат да го преодолеят и просто да се насладят на пътуването и да се сбогуват с тези две момичета".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари