Кристиан Вигенин: Приемаме третия мандат не с ентусиазъм, а с политическа отговорност

0
Вигенин подчерта, че ако на лидерската среща няма искрено желание за създаване на правителство, тогава няма смисъл и от следващите стъпки
Вигенин подчерта, че ако на лидерската среща няма искрено желание за създаване на правителство, тогава няма смисъл и от следващите стъпки Снимка: БНТ / стоп кадър

Вигенин подчерта, че ако на лидерската среща няма искрено желание за създаване на правителство, тогава няма смисъл и от следващите стъпки

"Приемаме третия мандат с ясна визия. Ние си носим нашата отговорност по Конституция. Не можем да кажем, че го взимаме с някакъв особен ентусиазъм, защото си даваме сметка колко трудно ще бъде, но все пак смятаме, че нашият политически опит дава шанс да създадем среда, в която партиите да могат да си говорят и ако има политическа воля да стигнем до решение за създаване на правителство" - това заяви в студиото на БНТ депутатът от "БСП за България" и заместник-председател на НС Кристиан Вигенин.

На Националния съвет утре се очаква да бъде даден мандат на ръководството на БСП да разговаря с всички политически формации или да ги покани на разговор.

"Трябва да видим на тези разговори две неща - първо, има ли искрено желание да търсим съгласие за създаване на правителство и ако има такова, да подходим по следващите въпроси - кои са политиките, законите, действията, които трябва да предприеме едно правителство. Да видим какъв хоризонт бихме дали на едно такова правителство дали ще се търси вариант за по-дългосрочен кабинет или по-краткосрочен с ясна програма. Трябва и да обсъдим дали такова правителство трябва да бъде преди всичко експертно, в което да няма политически фигури или в него да участват политически фигури от партиите, които застават зад него, което означава един по-сериозен ангажимент", обясни Вигенин.

Той уточни, че "ако при първата среща видим, че няма нагласа и няма искрено желание за създаване на правителство, тогава няма смисъл и от следващите стъпки. Ще се опитаме внимателно да преценим какво различно можем да направим този път, за да се направи този последен опит. Този мандат не го разглеждаме като на БСП, а като мандат на целия парламент, който има последен шанс да създаде правителство", допълни Вигенин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари