Кристен Стюарт даде специално интервю за България на откриването на "Берлинале"

0
Кристен Стюарт е президент на журито на един от най-престижните кинофестивали в света
Кристен Стюарт е президент на журито на един от най-престижните кинофестивали в света

Кристен Стюарт, звездата от "Здрач", е президент на журито на един от най-престижните кинофестивали в света

С пищна церемония откриха фестивала "Берлинале". На червения килим президентът на кинофестивала тази година Кристен Стюарт даде ексклузивно интервю пред камерата на NOVA и сподели как се чувства на откриването.

„Обичам Берлин! Обичам и фестивала. Много ми харесва да работя тук. До момента съм заснела три или четири филма в този град, но всъщност за пръв път съм на фестивала и в това е иронията”, сподели тя.

На въпрос какво означава за нея да бъдете президент на журито на фестивала звездата от "Здрач" разкри: „Всъщност това означава всичко за мен! Ако трябва да бъда честна, цялата треперя, не мога да повярвам, че е истина. Аз живея и дишам с киното! Мисля, че филмите могат да ни променят или да ни направят каквито сме, те разтърсиха връзката ми със света и промениха представата ми за него. Сякаш още не мога да повярвам – ето, ощипах се и още не вярвам, че е истина!”

Организаторите на кинофестивала насочват вниманието си върху войната в Украйна почти година след нейното начало. Володимир Зеленски е в центъра на документален филм, наречен "Суперсила" Лентата е заснета от актьора и режисьор Шон Пен, който включи украинския президент на живо по време на церемонията.

На откриването специален гост беше и българският актьор Самуел Финци. Пред камерата ни той призова зрителите да ходят на кино и разкри, че е пожелал успех на Джон Малкович, с когото си партнира във филма "Сенека", която ще бъде представен на фестивала в понеделник.

Към солидарност за Иран на червения килим призоваха активисти, сред тях иранските актриси Захра Амир Ебрахими, Мелика Форутан и Жасмин Табатабай, които разпънаха банери с надпис „Жени-живот-свобода“. Инициативата е част от кампанията в подкрепа на жените, които се борят за правата си в Иран.

На финала на събитието двама активисти от групата "Последно поколение" изчакаха да преминат звездите по килима, след което се залепиха за него. Целта на протестната акция беше да призове германското правителство да предприеме мерки за предотвратяване на настъпващите климатични промени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари