Кристалина Георгиева: Тази година ще бъде по-трудна за световната икономика от миналата

0
Очакваме една трета от световната икономика да е в рецесия, каза председателят на МВФ
Очакваме една трета от световната икономика да е в рецесия, каза председателят на МВФ Снимка: БГНЕС

Очакваме една трета от световната икономика да е в рецесия, каза председателят на МВФ

Цените на петрола умерено се покачват на фона на опасения от забавяне на световната икономика и по-ниско търсене на енергийни ресурси, информира Trading Economics, предаде Money.bg.

Тази година ще бъде по-трудна за световната икономика от миналата, каза Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ). "Очакваме една трета от световната икономика да е в рецесия", каза тя пред тв канала CBS.

Бързото повторно отваряне на Китай, което може да доведе до глобален скок на инфекциите и по-строги ограничения в световен мащаб, също остава основен риск за пазарите, въпреки че породи надежди за по-бързо възстановяване на втората по големина икономика в света. От страна на предлагането, инвеститорите следят за по-нататъшни действия от страна на Русия, след като тя забрани износа на петрол за чуждестранни купувачи, които приемат горната граница на цените на G7, както и перспективата за по-нататъшни съкращения на производството от страна на ОПЕК+.

Мартенските фючърси за петрола Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:20 часа българско време струват 86,23 долара за барел, което е с 0,32 долара повече от цената при затваряне на предходната сесия.

Цената на февруарските фючърсите за американския петрол WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса се понижи към този момент с $0,41 - до $80,67 за барел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Боклук
    Криминалина Георгиева или Сталина Георгиева? Бе все едно, и на нея да ѝ ЕПМ!
  • 2
    1
    Хайде, братя, бързо към...
    Настава всеобща радост от новите цени! А по същото време точно след 1 година - българското общество ще плаче, но от радост при преминаване към евро! Тооолкова много ще забогатеем (поне така казват атлантическите пропагандатори), че при преминаването към евро всеки българин ще е милионер! Най-богатите граждани на европа ще са българите - милионери! (Е, така твърдят банкери, русофоби, българофоби и атлантици!). Като знаем, че толкова много ще забогатеем, приминавайки към евро, направо нас - българите не ни свърта и не можем да чакаме цяла година до несметните богатства на еврото, че искаме още този месец да преминем към евро! (сарказъм, е, с това ни гаврят по медиите)!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари