Кристалина Георгиева с коментар за въздействието на коронавируса върху световната икономика

0
Според нея следващите няколко седмици ще бъдат решаващи за образуването на цялостната картина за въздействието на заразата в Китай и по света
Според нея следващите няколко седмици ще бъдат решаващи за образуването на цялостната картина за въздействието на заразата в Китай и по света

Международният валутен фонд (МВФ) се надява, че националните правителства и централните банки ще разработят отговор на епидемията от коронавируса, когато се изясни нейното въздействие върху икономиката.

Това заяви днес управляващият директор на фонда Кристалина Георгиева в реч пред Мюнхенската конференция по сигурността, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. Според нея следващите няколко седмици ще бъдат решаващи за образуването на цялостната картина за въздействието на заразата в Китай и по света.

"Така че тогава можем да се споразумеем за синхронизирани или по-добре коордиинрани мерки за защита на световната икономика от по-сериозен трус", каза българката пред делегатите. "Можем ли да направим това? Да. Ще направим ли това? Аз наистина мисля, че ще го направим", подчерта тя.

В речта си Георгиева предупреди засега да не се чертаят прогнози поради липсата на достатъчно информация и отбеляза, че експертите, които правят прогнози за отражението на епидемията върху икономиката, поемат риск.

Шефът на МВФ сподели, че най-големите ѝ опасения са овладяването на епидемията и възстановяването на икономиката да не доведат до избухването на нова вирусна епидемияКристалина Георгиева препоръча на хората "да се молят за най-доброто и да се готвят за най-лошото".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари