Кристален приз за докладчици на научна конференция в Русенския университет

0

В конференцията участваха и ученици, които вече имат определени постижения в областта на компютинга

На 17-ти и 18-ти юни в Русенския университет беше организирана Международна научна конференция CompSysTech. В седем тематични научни секции бяха представени научни доклади от учени от България, Великобритания, Франция, Гърция, Казахстан, Нидерландия, Словакия и Туркменистан. Авторите на най-добрите доклади във всяка секция бяха отличени с кристалния приз THE BEST PAPER, съобщава Дарик Радио.

По идея на акад. Петър Кендеров в работата на конференцията участваха и ученици, които са се изявили и вече имат определени постижения в областта на компютинга. Участниците в ученическата секция бяха отличени с грамоти за отлично представяне. Кристален приз за най-добър доклад получи Симеон Неделков.

От повече от 15 години докладите, изнесени на CompSysTech, се публикуват във виртуалната библиотека на Association for Computing Machinery - най-авторитетната международна асоциация в областта на компютинга и се индексират от SCOPUS, което е показател за научното ниво на конференцията, инициатор и организатор на която е АОКСИТ. Една от причините за това е, че в програмния комитет на конференцията са включени изтъкнати учени от почти всички европейски страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари