Крисия пее пред Путин в Крим

0
Българката е участник във фестивала „Детска нова вълна”, ще я оценява Киркоров
Българката е участник във фестивала „Детска нова вълна”, ще я оценява Киркоров

Заелата второ място на детската Евровизия даровитата Крисия най-вероятно ще пее пред руския президент Владимир Путин в Крим, съобщиха запознати. От официалната страница на гордостта на България във Фейсбук става ясно, че тя вече е на полуострова, където заедно със стотици млади таланти ще участва в международния музикален фестивал „Детска нова вълна”. 

Той ще се проведе в популярния лагер „Артек” от 11 до 13 август, информира сайтът на музикалното състезание.

Руската преса пише, че Путин е редовен гост на заключителните концерти на „Детска нова вълна”, като се предполага, че тази година също ще го посети. Пред български агенции бащата на Крисия Марин Тодоров също е споделил, че има вероятност малката певица да пее пред руския лидер. 

Председател на журито пък ще е любимецът на публиката певецът от български произход Филип Киркоров. Организаторите знаели за голямата популярност и успехите на нашата Крисия и сами я поканили да се включи в конкурса. Първата изява на младата изпълнителка ще бъде на 11 август, като на 12-и ще представи втора песен. Общият концерт и награждаването на победителите ще се състои на 13 август, когато именно се очаква Путин да отиде в Крим.

Конкурсът „Детска нова вълна” за първи път се провежда през 2008 г. в концертната зала на московския хотел „Космос”. През 2010-а той се премества в Крим, като в музикалното състезания участват деца на възраст между 8 и 13 години. Художествен ръководител и създател на фестивала е популярният руски композитор и продуцент Игор Крутой, предава от Москва Миба Кудрина, кореспондент на "Монитор" в Русия.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари