Крис Корнел почина

0
Фронтменът на Audioslave и Soundgarden почина на 52-годишна възраст
Фронтменът на Audioslave и Soundgarden почина на 52-годишна възраст

Фронтменът на Audioslave и Soundgarden Крис Корнел е починал в сряда вечерта в Детройт на 52-годишна възраст, предават световните агенции. Информацията потвърди представител на певеца пред CNN, пише БЛИЦ.

Мениджърът на Корнел Брайън Бъмбери заяви, че смъртта на певеца е "ненадейна и неочаквана", а семейството на музиканта е в шок. В изявлението се казва още, че причините за смъртта ще бъдат тепърва уточнявани.

Крис Корнел посети България преди година. Той изнесе фантастичен концерт в Античния театър в Пловдив на 10 май 2016-та и зарадва феновете си у нас с най-доброто и най-обичаното от неговото творчество.

Корнел е един от характерните гласове на гръндж движението от 90-ге години на миналия век. Хитовете "Jesus Christ Pose", "Rusty Cage" и "Outshined" от третия албум на „Soundgarden” -"Badmotorfinger" от 1991 г., редовно звучат по радиостанциите за алтернативен рок. Три години по-късно албумът "Superunknown" оглавява класацията на "Билборд" и печели награда "Грами" през 1995 г.

След разпадането на бандата през 1997 г., Корнел се изявява самостоятелно. През 2001 г. той се присъединява към "Audioslave". Тази група също се разпада през 2007 г.

През 2012 г. музикантите от "Soundgarden" се събират отново и издават шестия си студиен албум "King Animal".

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари