Кръстиха улица на Тупак Шакур

2
Сестрата му Сет Шакур призова почитателите му да живеят по начин, който отразява любовта му
Сестрата му Сет Шакур призова почитателите му да живеят по начин, който отразява любовта му Видео: NOVA

Градският съвет на Оукланд единодушно реши да кръсти участък от булевард MacArthur на името на музиканта

Улица в Северна Калифорния вече носи името на покойния рапър Тупак Шакур. Градският съвет на Оукланд единодушно реши да кръсти участък от булевард MacArthur на името на музиканта, който живееше в града в началото на 90-те години на миналия век.

MC Hammer определи своя приятел като най-великия рапър на всички времена, а сестрата му Сет Шакур призова почитателите му да живеят по начин, който отразява любовта му.

Всички тук, днес говориха за рапъра, за музиканта, за своя приятел. Аз ще говоря за моя брат, за сина на моята майка и моя баща, който умря на 25 години след бандитско насилие в ръцете на друг чернокож мъж, който и да е той. Трябва да защитаваме своите, а не да се изправяме срещу тях. Моля се духът му да живее вечно тук по тези улици, да бъде в сърцата ви. Слушате ли музиката му? Наистина ли обичате творчеството му? Позволете му да живее чрез вас", призова сестрата на на Тупак - Сет Шакур, предаде NOVA.

След церемонията по преименуване на улицата почитатели и близки на рапъра се отправиха към ъгъла на булевард "Макартър" и "Гранд Авеню", където беше открита „Възпоменателна плоча на Тупак Шакур“, в близост до мястото, където някога е живял.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Силно съм изненадан
    Силно съм изненадан Като прочетох заглавието и вече по навик ми светна че това се случва пак в София и някой е решил да сложи това име на улица в София както се появи внезапно и героите на Украйна в едно с байряка на столична община цъфнал.Така де ,нашите винаги са по вярващи от папата.Но спокоен съм този път в САЩ е Оукланд.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари