Крилатите фрази на Борисов през 2018-та

0
Припомнете си бисерите на премиера
Припомнете си бисерите на премиера Снимка: Юлия Лазарова

Припомняме крилатите фрази на Бойко Борисов през 2018 година.

"Европредседателството е за 6 месеца, а с Турция сме съседи от векове и за векове". Това каза Борисов на 7 януари 2018 г., в Истанбул, преди официалното откриване на обновения храм "Свети Стефан".

"Който каквото има лошо да каже, да му се даде билборд". Борисов каза това на първото заседание на правителството за годината в коментар на сваления протестен билборд, с който полицейският синдикат планираше да посрещне европредседателството, припомня Дневник.

"Спирал съм инфраструктурни проекти с години, за да могат да се излюпят новите щъркелчета, карал съм министри да пренасят блатни кокичета, за да не остане нито един стрък, сгазен от валяк, трасета сме променяли." Това изказване на Борисов е пред Европейския парламент, където представи приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС. Изказването на Борисов бе в отговор на коментар на лидера на Зелените в европарламента Ска Келер за строителството в Националния парк "Пирин" и опазването на природата.

И арменският поп е приел Истанбулската конвенция

"Ако има референдум, той трябва да бъде ясно разписан – "за" или "против" да пребиваме жените и децата в България, защото всички останали текстове, за които говорят за трети пол, гей бракове и всичко останало, просто не фигурира в тази конвенция. И не случайно днес Армения, след Сърбия, Албания, Турция... всички са я приели. Дето се вика, и арменският поп я е приел." Това Борисов каза в швейцарския град Давос, където участва в Световния икономически форум.

"Седем пъти правим срещи с румънските колеги и два месеца след това са в ареста." Този цитат е от срещата на бизнеса с правителството за постоянните смени в румънския кабинет, заради които не напредва проектът за трети мост на Дунав. "Не е смешно. Тамън се договорим, и ги няма", заключи Борисов.

Балканите не са задният двор, а антрето

"Балканите не са задният двор на Европа. Само ако се гледа откъм Лондон са задният двор. От нашата страна са коридорът, антрето на общия ни дом", каза в реч в Брюксел премиерът Бойко Борисов на 1 февруари. Той добави още, че България е неформалният лидер на Балканите, защото с всички държави в региона е в добросъседски отношения. "Неформален лидер сме, защото на Балканите лидер не може да има, там са само велики", поясни премиерът.

"Да излезеш да кажеш, че Народният съд е бил хубаво нещо, ми, дай да направим сега Народен съд, да видят дали е правилно." Това Борисов каза в интервю за Би Ти Ви в коментар на обръщение на БСП по повод "Луковмарш", в което се казва, че Народният съд от 1945 г. "едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие". Изречението по-късно бе премахнато от текста на обръщението на сайта на социалистите. Според Борисов изказването на левицата за Народния съд не е хубаво за хората с избити роднини. "Не е хубаво да говориш за хилядите българи убити. Не е хубаво и партизаните, убивани от фашистите, и това не е хубаво", смята премиерът.

"Без Бог нищо не можем да направим и не се и опитваме," е заявил премиерът Бойко Борисов на среща с руския патриарх Кирил в София на 3 март. Кирил е призовал да се "запази завинаги единомислието на нашите народи, а междудържавните отношения да се определят, отчитайки истинските настроения на хората".

"Направим ли инфраструктурата, ще има и просперитет. Другото го пробвахме, не се получи." Цитатът е от изказване на премиера след срещата си с Драган Чович, който е член на Председателството на Босна и Херцеговина и домакин на 21-ия Международен икономически панаир в Мостар.

Нашата ограда е по-голяма от тази на Орбан, но не вдигаме шум

"Това съоръжение е по-голямо от онова, построено от Виктор Орбан. Строителството отдавна е завършено, просто не вдигаме шум около това. Сега заграждението с дължина 237 км е оборудвано с видео- и термокамери. Наскоро граничарите получиха 80 нови джипа Nissan." Така Борисов е цитиран от сайта на руския вестник "Известия" в материал със заглавие "България реши проблема с незаконните мигранти" на 27 юли.

Нинова с козичките като Меркел с мигрантите

"Корнелия Нинова ми напомня на Ангела Меркел - и нея я вкараха в процедурата с мигрантите, както лидера на БСП с козичките". Това заява премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна на20 юли след като бе извикан от депутатите за разискване по темата с миграцията. Според Борисов Меркел е била въвлечена в мощна хибридна атака. "Ако си спомняте, даваха Средиземно море, трупове, издавени хора, едно малко детенце удавено, което стоеше на брега. Хванаха медиите Меркел и тя каза: "Трябва да ви спасим, елате". По същия начин ваши депутати ви заведоха в едно село, където има чума - да галите козичката. Аз ви завидях, че отидохте в селото и погалихте козичката. Много мило", каза министър-председателят към Корнелия Нинова.

"Ако някога сме искали редник Киро или редник Раян да пазим, нямало е да заведем дело срещу KGM Maritime Shiping AD". Каза премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет на 25 юли. Повод за коментара му е законопроект за приватизацията и следприватизационния контрол, върху който президентът Румен Радев наложи вето. Според промените ангажиментите на купувача по приватизационни договори ще важат за 5, а не за 10 години, и това да се прилага и със задна дата.

"Нека БСП да си хапнат и пийнат на Бузлуджа, те обичат". Това каза премиерът Бойко Борисов на 28 юли в Нови пазар за провеждащият в същото време национален събор на социалистите на върха в Стара планина.

"Десетки такива поляни съм гледал, но след година и два - три месеца са вече готови магистрали. Много ни е красива държавата, виждате тук хълмове, планини, но за строителство е много неудобно." С тези думи Борисов даде символичното начало на строежа на магистрала "Хемус" между Буховци и Белокопитово.

"На мен ми е най-мъчно, че ги сменяме, аз съм ги отгледал от деца в партията - и Московски, и Нанков."Така премиерът Бойко Борисов коментира във Варна смяната на министрите от ГЕРБ Ивайло Московски (на транспорта), Николай Нанков (на регионалното развитие) и Валентин Радев (на вътрешните работи) след катастрофата в Своге при която загинаха 19 души.

В най-гледаното време говори срещу мен, а нямало свобода на словото

"Вчера гледам и се учудвам – по най-гледаните национални телевизии, в най-гледаното време излиза човек, който говори срещу мен, срещу правителството и накрая завършва със свободата на словото. Ама то, ако има нещо върху свободата на словото, ти няма да си по телевизията, няма да говориш няколко минути каквото си искаш". Това каза пред представители на Американската търговска камара премиерът Бойко Борисов на 18 август.

Бизнес закуската с министър-председателя Бойко Борисов с Американска търговска камара -

"Понеже са много устати... аз никога не мога да надговоря една жена... дет' се вика, не мога да се оженя още от тая работа, защото е трудно да се справиш с устата жена." С тези думи министър-председателят Бойко Борисов коментира обвинението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че той лъже за начина, по който са гласували евродепутатите на ГЕРБ и на БСП за наказателната процедура, която може да лиши Унгария от правото ѝ на глас в Европейския съюз на 21 септември.

"Ако ме питате дали ще сложа министър на веселбата – няма, ние всеки ден сами и създаваме толкова проблеми, че можем да ги овладеем, но мога да назнача министър на изкуствения интелект". Това каза премиерът Бойко Борисов след срещата си с престолонаследника на Абу Даби шейх Абу Даби Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян в Обединените арабски емирства.

Може да ме наричате чичо Бойко

"Благодаря на тези млади деца, защото именно такива като вас трябва да станат пример за всички останали - като има някой по-буен и агресивен, да отиде в залата по борба, по щанги, за да види, че не е лесно. Вие сте пример за младото поколение. Чест е за нас, че ви има. Може да ме наричате чичо Бойко." Това каза министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с медалистите от младежките игри в Буенос Айрес на 31 октомври.

Бедността не е грях, когато взимаш 11 хил. лв. заплата.

С тези думи премиерът Бойко Борисов разкритикува пред Би Ти Ви президента Румен Радев за обръщението му към народа в навечерието на 10 ноември. В изказването си държавният глава се обяви против налагането на по-високи данъци на автомобилите, които замърсяват повече природата, като уточни, че голяма част от тези коли са стари, а такива карат мнозинството българи. Борисов припомни, че президентът получава заплата от 11 хил. лв., която е с 4 хил. повече от неговата и и отхвърли обвиненията му, че ГЕРБ се е превърнала в партия държава.

"Не може само Орешарски да е виновен за КТБ. Това е мандатът на БСП, не може той да им опира пешкира". Това каза в интервю за "Шоуто на Слави" премиерът Бойко Борисов. Това е сериозна промяна в неговата позиция, тъй като до сега винаги е подчертавал персоналната вина на Пламен Орешарски като премиер за фалита на КТБ.

"Аз съм горд, че България може да има най-силните зелени организации в света. Такива силни организации аз не мога да си представя другаде да ги оставят да съществуват, но нашите са такива, че успяват."Това коментира пред журналисти във Виена премиерът Бойко Борисов, който участва във форума на високо равнище ЕС - Африка под егидата на австрийското председателство на Съвета на ЕС. Борисов отговори на въпрос, свързан с обявеното вчера, че световният шампион по ски Марк Жирардели твърди, че е мажоритарен собственик на "Юлен" АД. Премиерът с изнервен тон разсъждава, че вече 20 години няма правителство, няма президент, който да намери смелост, кураж да се изправи срещу позицията на зелените организации и да вземе правилно решение. Президентът на Австрия Александър ван дер Белен е избран с подръжката на Зелената партия, чийто член е бил (бел. ред.).

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари