Кремъл опроверга слуховете за предстояща втора вълна на мобилизацията в Русия

0
Извършителите на убийството на 10 руски военнопленници трябва да бъдат намерени и наказани, заяви Дмитрий Пеков
Извършителите на убийството на 10 руски военнопленници трябва да бъдат намерени и наказани, заяви Дмитрий Пеков Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

Извършителите на убийството на 10 руски военнопленници трябва да бъдат намерени и наказани, заяви Дмитрий Пеков

Говорителят на Кремъл Дмитрий Пеков опроверга слуховете за предстояща втора вълна на мобилизацията в Русия. Той увери, че целите на така наречената от него "специална военна операция" в Украйна ще бъдат постигнати.

Дмитрий Песков увери, че в Кремъл не се обсъжда въпросът за допълнителна мобилизация, каквито твърдения се разпространяват в социалните мрежи. В същото време той добави, че не може да говори от името на министерството на отбраната, информира БНР.

Военната мобилизация беше обявена на 21 септември с указ на президента. На 31 октомври Владимир Путин заяви, че мобилизацията е приключила, но така и не подписа никакъв документ, потвърждаващ решението си. Путин обеща да се консултира с юристи дали такъв документ изобщо е необходим.

Песков каза още, че извършителите на убийството на 10 руски военнопленници трябва да бъдат намерени и наказани. Той увери, че Русия е готова да си сътрудничи с международните организации при разследването на случая.

На 18 ноември в интернет се появиха видеозаписи на предполагаемата екзекуция. От министерството на отбраната обявиха, че войниците са били застреляни в главата, а Следственият комитет започна наказателно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари