Кремъл: Ердоган изрази подкрепа за Русия

1
В разпространеното прессъобщение се посочва, че разговорът се е провел по инициатива на турската страна
В разпространеното прессъобщение се посочва, че разговорът се е провел по инициатива на турската страна Снимка: БГНЕС

В разпространеното прессъобщение се посочва, че разговорът се е провел по инициатива на турската страна

Руският президент Владимир Путин е информирал по телефона турския си колега Реджеп Тайип Ердоган за ситуацията в Русия, предаде ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на Кремъл, предаде NOVA.

В разпространеното прессъобщение се посочва, че разговорът се е провел по инициатива на турската страна.

"Президентът на Русия информира (Ердоган) за обстановката в страната във връзка с опита за въоръжен метеж", се казва в съобщението.

Според пресслужбата на руския президент Ердоган е изразил подкрепата си за руското ръководство на фона на събитията.

Ръководителят на "Вагнер" Евгений Пригожин се разбунтува срещу висшето руско военно ръководство и обяви днес, че е влязъл в руския град Ростов на Дон и контролира там редица руски военни обекти. Пригожин обвини руските сили, че са обстрелвали негови бойци в Украйна, при което е имало много жертви сред редиците на "Вагнер". Той призова и руския министър на отбраната и началника на руския генерален щаб да дойдат в Ростов на Дон за разговори с него.

Малко след изявленията на Пригожин руският президент Владимир Путин направи обръщение към нацията, в което каза, че случващото се е удар с нож в гърба на държавата и народа на Русия и обеща да накаже сурово метежниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари