"Кражба" на работници между дюнерджийници е в основата на стрелбата във Варна

0
29-годишният Боян е претърпял животоспасяваща операция
29-годишният Боян е претърпял животоспасяваща операция Снимка: Богдан Янчев, Фейсбук

Причината за вчерашната стрелба във Варна била "кражба" на работници между две фирми за дюнери в града.

Единият от простреляните снощи е с опасност за живота, съобщи окръжният прокурор на морския град Красимир Конов, цитиран от "24 часа".

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за опит за убийство, извършен на 23 април, между двама мъже, които били конкуренти в бизнеса. Това стана ясно днес на извънреден брифинг на прокуратурата в морския град.

Около 21:15 часа вчера вечерта бил получен сигнал за стрелба на бул. "Генерал Колев" във Варна. Пострадалият – 29-годишният Боян Х., бил отведен в болницата "Света Анна", където му е била извършена животоспасяваща операция.

Стрелецът – 40-годишният Айдън А., е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Първо той напуснал местопроизшествието, но после се върнал обратно. Днес той ще бъде привлечен като обвиняем за престъпление по член 116, ал.1, т. 6, във връзка с член 18, ал.1 от НК – опит за убийство по начин и със средства, опасни за живота на мнозина.

Стрелбата е извършена след възникнало спречкване между пострадалия Боян и неговият приятел Мехмед М. с Айдън. Мехмед и Айдън имали дюнерджийници. Помежду им често възниквали спорове, че единият "краде" работниците на другия.

Враждата им ескалирала в лична неприязън и нетърпимост до снощи, когато автомобилите им се засекли на варненския централен булевард, където е станал опитът за убийството на Боян.

Местопроизшествието е посетено от окръжния и наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, които заедно с разследващите от ОД на МВР във Варна са извършили оглед. Иззети са оръжието на престъплението – законно притежаван пистолет "Глог 17", биологични находки и дактолоскопни следи.

Продължават активните действия по разследването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари