Кратери по пътя край Цар Калоян застрашават шофьори и пътници

0

Всекидневно в проблемния участък се чупят автомобили, а собствениците им се чудят какво още трябва да се случи, че АПИ да запълни дупките

 След училищния директор Стойчо Стойчев и други двама водачи, които в четвъртък около 20.00 часа спукаха гуми в зверска дупка до Цар Калоян, в нея колите си потрошиха още трима шофьори. Участъкът се води част от главния път Е-70, предава  „Екип 7“ . 

Инцидентите са като под индиго – в същия час, на същото място и при идентични климатични условия, само денят е бил неделя.

Сред най-тежко потърпевшите този път собственикът на автосервиз Илиян Марков, станал напоследък по-известен като моториста, участващ в серията благотворителни акции „50 топли обяда“.

Вечерта в неделя той се прибирал от Русе със семейството си. Преминавайки през Цар Калоян, намалил скоростта до допустимата за населено място. На излизане от града започнал леко да настъпва газта, но още преди мерцедесът му да успее да ускори, се чул жесток трясък.

Няколко метра по-напред Марков спрял и още докато оглеждал пораженията по автомобила, други две коли една след друга също спукали по две десни гуми.

„Минал съм сигурно над 2 милиона километра, такъв удар не съм чувал. Беше нещо страшно. Майка ми, възрастна жена, беше в колата, много се уплаши“, разказа популярният разградчанин, който е и бивш автомобилен състезател и има доста опит зад волана.

Мъжът той заяви, че вече е разговарял с адвокат и ще съди Агенция „Пътна инфраструктура“, тъй като щетите му са на значителна стойност. Призна, че преди месец спукал една гума по същия път, но в дупката до Осенец – тази, в която през януари аварираха 10 коли.

„Тогава, освен мен, имаше още три аварирали коли. Реших да си направя ремонта за моя сметка и да не завеждам дело, този път обаче става дума за доста повече пари. В най-добрия случай разходът ми ще е 1000 лева – двете нови гуми ми струват 300 лева, 67 лева платих за ремонт на джантите, които бяха много изкривени. Още 130 лева ми струваше „Пътна помощ“, за да ми транспортират колата до Разград. Трябва да сменя въздушните възглавници на двете седалки, защото се отвориха при удара – дори и втора употреба да успея да ги намеря, ще ми струват 500 лева. Все още не знам дали ще се наложи да сменя електронния блок, който ги командва, както и дали имам поражения по окачването“, обясни Марков.

Намерение да съди Пътното пред него заявил и 34-годишният Ивайло Иванов, който бил следващият нацелил дупката в неделя вечер. Младият мъж също спукал двете десни гуми на личния си „Фолксваген Бора“. И той, и третият аварирал в колоната се прибрали до града с „Пътна помощ“, разказа още Илиян Марков.

Пред екипа ни вчера той разкри и една друга интересна подробност – когато споделил за случилото се с момчетата в сервиза за гуми, те му казали, че тази дупка до Цар Калоян вече е много известна. От миналия четвъртък насам на ден по няколко шофьори идвали за ремонт и подмяна на гумите. Последният случай бил от този понеделник, а превозното средство – бус. При пропадането в дупката водачът се паникьосал, навлязъл в насрещното и се разминал на косъм от катастрофа.

Е, какво повече трябва да се случи и да се каже по темата, за да се запълнят зейналите десетки опасни дупки по главния път Русе-Варна? Че има загинали ли?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари