48,5 милиона лева дава държавата за поддръжка на пътищата в Русенско за 3 години

0
Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществените поръчки за избор на изпълнители, като в Русенско става дума за републиканска пътна мрежа
Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществените поръчки за избор на изпълнители, като в Русенско става дума за републиканска пътна мрежа Снимка: Dunavmost, архив

48 524 500 лв. без ДДС ще осигури държавата за поддръжка на републиканските пътища в Русенска област през следващите 3 години

 Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществените поръчки за избор на изпълнители, като в Русенско става дума за републиканска пътна мрежа от 497 км., информира Русе Медиа. 

Изпълнителите ще осигуряват текущо и зимно поддържане и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации. В текущия ремонт е предвидено отстраняване на отделни повреди по пътното платно, възстановяване на разрушени отводнителни съоръжения, ремонт на пукнатини и неравности по пътното платно, запълване на фуги на пътни съоръжения, укрепване на откоси, профилиране и оформяне на банкети, почистване на малки свлачища, срутища и наноси, ежемесечно почистване на битови отпадъци и др.

Заложените гаранционни срокове на изпълняваните работи са: за ръчно изкърпване на единични дупки и деформации в настилката с плътна асфалтобетонова смес – 6 месеца; за машинно изкърпване на единични дупки и деформации на настилката с плътна асфалтобетонова смес – 2 години;  за машинно полагане на плътна асфалтобетонова смес – 3 години.

Изискванията за качество на изпълнението са свързани и с приемане на извършената работа на база лабораторни измервания от сертифицирана лаборатория.

В поръчката е включено и премахването на крайпътната растителност за по-добра видимост на шофьорите и почистването на пътните принадлежности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Aleks
    Еха....те камъните с които запълват дупките са от скъпите явно....и половината да използват за тази цел ще е добре,но ....не и в тая държаваа
  • 0
    1
    daskal
    Охаааа! Поредният безвъзмезден кредит. 10% да са за наши хора - сигат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари