Кръстиха сорт роза на загинало в катастрофа момиче!

0
Цветелина Таслакова загина заедно с Владислав Горанов и Николай Менков в катастрофа на 5 май 2014 г
Цветелина Таслакова загина заедно с Владислав Горанов и Николай Менков в катастрофа на 5 май 2014 г

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева присъства на церемонията по кръщаването на сорт роза в памет на Цветелина Таслакова, която загина заедно с Владислав Горанов и Николай Менков в катастрофа на 5 май 2014 г. край Луковит, предаде пресцентърът на парламента. Розата получи наименованието „Цветелина Романтика”.  

Споменът за Цвети, Влади и Ники, чиито живот беше рано и нелепо прекършен, ще живее във всеки един от нас. Цветовете на розите ще ни напомнят за тяхната нереализирана младост, но аз съм дълбоко убедена, че те ще напомнят и за отговорността на всеки един от нас към нашите деца“. С тези думи председателят на парламента Цецка Цачева се обърна към родителите на загиналите младежи.

Цецка Цачева благодари на близките на загиналите деца за силата на духа и благородството да продължат да се борят за живота и здравето на децата на България. Тя определи инциативите на сдружение „Справедливост” като израз на човечност, любов и съпричастност и като пример за гражданска съвест и отговорност. Председателят на парламента отправи благодарност и към представителите на фирмата – производител на рози от Франция, за техния удивителен жест. Тя ги увери, че вдъхвайки живот на идеята за кръщаване на сорт рози в памет на Цвети, те са спечелили истинската признателност на всички плевенчани.

На 2 декември 2014 г. в Плевен в памет на загиналите Влади, Цвети и Ники бяха засадени първите 100 рози „Цветелина Романтика", а мястото срещу храма "Св. Николай" беше наречено „Алеята на Цвети".

Хиляди рози бяха засадени и в много градини на територията на цялата страна. Със средства от продажбата на Розата на Цвети се подпомагат пострадали в пътни инциденти.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари