Красимир Ениманев: Несигурността в енергийния сектор няма как да не се отрази на сметките за ток

1
"Зелената сделка" е нещо хубаво, но няма какво да компенсира мощностите, които произвеждат ТЕЦ-овете, смята той
"Зелената сделка" е нещо хубаво, но няма какво да компенсира мощностите, които произвеждат ТЕЦ-овете, смята той Видео: КИС 13

"Зелената сделка" е нещо хубаво, но няма какво да компенсира мощностите, които произвеждат ТЕЦ-овете, смята той

Ако не се направи нужното териториалните планове да се преработят, България ще изпадне в много тежка индустриална и енергийна зависимост.

Това прогнозира председателят на Русенската стопанска камара проф. Красимир Ениманев. Според него, това ще доведе и до по-високи разходи на населението за издръжка на живота.

"Зелената сделка" е нещо хубаво, но няма какво да компенсира мощностите, които произвеждат ТЕЦ-овете, смята проф. Ениманев, предаде телевизия КИС 13.

Според него, стремежът към чиста енергия за сметка на голяма част от капацитета за нейното производството, ще доведе до деиндустриализация на Европа.

Несигурността в енергийния сектор няма как да не се отрази и на сметките за ток, смята също проф. Ениманев.

Председателят на Русенската стопанска камара смята, че решението на проблема е България да се отдалечи от тази грешка на Европейския съюз за зеления преход и даде пример с Германия, която отново е принудена да пусне въглищните си централи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    2
    Ех.....,
    От електрифициране на краварници, господинът премина към анализиране на енергийната система на страната, въглищни електроцентрали и "Зелената сделка". Изобщо, капаЦитет голям, неземен пембян.
  • 10
    1
    ...
    Тъпият кумуняга от ВИММЕСС Еничерманеф, същия некадърник като шефа си от свищовските села, само всява фалшиви страх и паника. Добре, че само тъпите рушлямски кумунделчета им се връзват!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари