Крайно време е Министерството на здравеопазването да посочи конкретни параметри за КОВИД-19

0
Недостигът на медицински персонал и доброволци е сериозен проблем на здравеопазването у нас
Недостигът на медицински персонал и доброволци е сериозен проблем на здравеопазването у нас Видео: Bulgaria ON AIR

Броят на заразени с Ковид-19 в страната се увеличава

Според РЗИ-Благоевград за изминалия уикенд случаите са нараснали със 61. Кметът на Благоевград Румен Томов коментира за  Bulgaria ON AIR, че капацитетът на болничните заведения е към максимума си.

"Има още съвсем малък резерв. За съжаление, липсата на медицински персоналне ни дава възможност да разкрием други звена за лечение от Ковид-19. Защо се увеличават случаите с положителни резултати? Защото хората вече се движат свободно, някои от тях не спазват мерките - има разхлабване както на мерки, така и в поведението на гражданите", отбеляза Томов.

Той обясни, че ако няма къде да бъдат лекувани новозаразените, ще се действа според обстановката.

"Ще се пренасочат други специалисти от други звена, но е изключително трудно и с медицинския персонал. Проблемът е сериозен, но мисля, че ще се справим", уточни кметът на Благоевград.

"Медицински сестри също липсват. Ние търсим от нашите звена в общината. Не всеки се съгласява да помага в тази обстановка", добави Томов.

Той посочи, че в града няма ясно изразени огнища на коронавируса, тъй като случаите са разпръснати. По думите му трябва да свикнем да живеем с вируса и хората да спазват наложените мерки.

"Крайно време е Министерството на здравеопазването да посочи конкретни параметри. В една дискотека, ако има 500 места - процент от разрешените места да бъдат посещавани от клиенти на дискотеки, ресторанти, магазини", каза Томов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари