Крайно време е да се намери решение с колоните от тирове в Русе

1
Дори в 23:00 часа снощи пътят от Мартен към Русе беше блокиран от тирове и коли
Дори в 23:00 часа снощи пътят от Мартен към Русе беше блокиран от тирове и коли Снимка: БГНЕС

Проблемът с тежкотоварните автомобили, затрудняващи трафика в Русе, стои на дневен ред от години и никой не желае да предприеме конкретни действия по решаването му

В социалните мрежи на крайдунавския град ежедневно се постват снимки и коментари за критични ситуации, възникнали на пътното платно. Редовно "тапи" от колони превозни средства  възпрепятстват  движението около Дунав мост. Често възникват и пътно-транспортни произшествия с невинни жертви.

Часове наред, не само сутрин и вечер, но и през деня, хората висят в автомобилите си и чакат тировете да освободят движението. От друга страна шофьорите на тежкотоварни автомобили ругаят и негодуват, че са принудени с дни да стоят в очакване да преминат границата на Дунав мост. Митничарите пък оправдават забавянето на трафика с обстойните проверки, които трябва да правят заради бежанците. И така години наред се прелива "от пусто в празно". 

Дори в 23:00 часа снощи пътят от Мартен към Русе беше блокиран от тирове и коли в двете платна на движение, пишат русенци.

Негодуванието им е оправдано. А въпросът е - докога общината и държавата ще си прехвърлят "горещия картоф"? През юли областният управител обяви, че до средата на септември щял да бъде готов паркинга за 100 тежкотоварни автомобила на територията на Свободната зона в Русе. Но истината е, че това няма да реши проблема. Защото тировете са много повече. 

Необходимо е трайно решение на този проблем, който коства не само нервите на русенци и чакащите шофьори, но и човешки животи заради властовото безсилие  на всички нива. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари