Край Ню Йорк копаят масови гробове

0
Само в американския щат Ню Йорк регистрираните случаи на коронавирус са 160 000
Само в американския щат Ню Йорк регистрираните случаи на коронавирус са 160 000 Снимка: Reuters

Заразените с COVID-19 в щата са повече от тези в Испания и Италия

Само в американския щат Ню Йорк регистрираните случаи на коронавирус са 160 000, което означава, че болните от коронавируса в щата са повече, отколкото във всяка една страна по света.

Това сочат данни на университета Джон Хопкинс, предаде „Фокус“ като цитира ABC News. Общо в САЩ са диагностицирани над 465 000 болни от COVID-19, а по целия свят техния брой е повече от 1,6 млн. души.

Появиха се и кадри от остров Харт край Ню Йорк, на които се вижда разкопаването на масови гробове за починалите вследствие на заразата.

Същевременно безработицата в страната расте за трета поредна седмица. Над 6,6 млн. души са се регистрирали в бюрата по труда до края на миналата седмица, съобщи министерството на труда. Особено трудно е положението за онези, които нямат добра компютърна грамотност.

През последните 3 седмици над 16 милиона американци са подали заявления за безработни, след като ограниченията, наложени заради коронавируса накараха повечето компании да прекратят бизнеса си и поставиха 95 на сто от населението под някаква форма на карантина.

За да подкрепи икономиката Федералният резерв съобщи, че ще отпусне допълнителни над 2 трилиона долара под формата на заеми, след като вече отпусна веднъж подобна сума.

В същото време редица европейски страни вече отчитат забавяне в разпространението на коронавируса.

Испания остава на челното място по брой на заразените = над 153 хил. души. Смъртните случаи надхвърлят 15 400.

Страната е на път да премине най-лошото във връзка с коронавируса, заяви премиерът на страната Педро Санчес. На този фон парламентът в Мадрид одобри удължаване на извънредното положение до 26 април.

Санчес е поредният европейски лидер, който намеква, че ситуацията се стабилизира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари