Край на обсадата на Мариупол

0
Русия вече потвърди, че е постигнато споразумение за евакуация на ранените
Русия вече потвърди, че е постигнато споразумение за евакуация на ранените Снимка: bTV

Край на обсадата на Мариупол. Снощи от там са били евакуирани над 250 украински военни, около 60 от които ранени

Десетки автобуси са напуснали обградения от руските войски пристанищен град и са се насочили към две селища, контролирани от сепаратистките сили. Засега не е ясно колко още украински войници остават в бункерите под металургичния комплекс "Азовстал", информира bTV

Русия вече потвърди, че е постигнато споразумение за евакуация на ранените. А Украйна, че частите ѝ в Мариупол са изпълнили бойната си мисия. От самия батальон "Азов" също изглежда този път са се съгласили да сложат оръжие.

В среднощното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски предупреди, че завръщането на украинските войници може да не стане веднага. Той уточни, че се водят "внимателни преговори" те да бъдат разменени за руски военнопленници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Мършите се предават!
    https://telegraph.bg/svetat/zelenski-potvyrdi-bojcite-pod-azovstal-se-predavat.-spored-kiev-samo-taka-shte-byde-spasen-zhivotyt-im-nadiavat-se-da-si-gi-vyrnat-kato-voennoplennici-snimki-i-video-339518
  • -4
    8
    до 7
    О, рано е да я честитиш! Има още време до нея, наслаждавай се на "демокрацията" в която живееш , в която някой сенилен памперс от на майната си ти нарежда от кого да купуваш и от кого - не! Ако си извадиш главата от задника и се поогледаш, жителю на един 4-5 пъти намалял през последните години, държава останала без половината от гражданите си и стигнала до статуса на най-бедна страна в Европа, та ако случайно си извадиш главата от задника ще разбереш, че нищо не си спечелил, робе! Останало ти е едното пъчене в това сайтче , което явно ти дава някаква илюзорна представа за собствена значимост. Ти какво работеше? Охрана или таксиметърджия?:) Не се сещам за други, така склонни да се правят на компетентни за всичко. Бъди здрав, момче!
  • 6
    7
    daskal
    До 6 - Ами да си честитим световната победа на Путин. Както си го описал - трябва скоро да очакваме огромна бежанска вълна от САЩ и Запада, където хората ще бедстват и гладуват - към Русия. Нали така? Нали това е новият световен ред - доминиран от Русия и нейните приятели. /Ох, кои бяха, че ги обърквам?/ За нас това е хубаво, защото ние отдавна си живеем в този Нов световен ред. Не сме мръднали оттам. Само Тодор Живков ни липсва, ама мисля, че в лицето на Бойко Борисов си имаме достоен негов заместник.
  • 0
    6
    до 4
    То краят на войната скоро няма да настъпи. Първо ще трябва да се срутят западните икономики и тази на САЩ. САЩ вече се е хлъзнала по нанадолнището, можеш да видиш как поевтинява долара, как горивата в САЩ скачат в пъти, в Чикаго има комендантски час, инфлацията е чудовищна и рекордна от Втората световна война насам. :) Но не това е най-гадното, гадното е, че 4/5 от света застанаха зад САЩ, в това число и техни съюзници като Пакистан и Саудитска Арабия. Ей на, тия дни за президент на ОАЕ избраха одески възпитаник и да не продължавам, хлапе, че ме мързи да пиша! Палчинката се обръща! Идва нов световен ред.:)
  • 1
    5
    Бай Чеп
    Троляци смешни! Какво означава "напуснали" и "евакуирани"? Казали са - не ни е удобно вече да се бием тука, ще се местим на друго място!? Предават се в плен - които са от редовната армия (ВСУ) може да ги разменят като военнопленици, азовци, наемници и консултанти, ако имат късмет - в Сибир, да се трудят за талашитите на ИКЕА!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари