Край на безсрочните удостоверения за таксиметровите шофьори

0
От утре всички таксиджии ще трябва да карат с нови удостоверения
От утре всички таксиджии ще трябва да карат с нови удостоверения

Шофьорите на таксита ще могат да карат със старите безсрочни удостоверения до утре.

Според новите изисквания, удостоверенията вече ще бъдат издавани с 5-годишна валидност. Дирекциите на Автомобилната администрация утре ще работят извънредно от 9 до 15 часа, предава БНР. В София ще работи и Централното управление на улица "Гурко", където също ще се приемат заявления за преиздаване на разрешенията.

Според информация на Автомобилната администрация шофьорите на таксита в голяма част от страната вече са си подновили удостоверенията, но в градовете като София и Пловдив не всички шофьори са го направили, затова от Автомобилната администрация при проверките на пътя първите една-две седмици няма да налагат глоби, а само ще предупреждават водачите, каза Дамян Войновски от агенцията. Улеснения за шофьорите се правят и по отношение на опашките, които са се образували пред службите на Пътната полиция за получаване на удостоверения за нарушенията на пътя.

"Санкцията е 2000 лева за управление на таксиметров автомобил без удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, като предвид това, че изтичат в момента, все още има много подадени заявления, които не са издадени. Първоначално, в рамките на една-две седмици, контролните органи на агенцията само ще предупреждават водачите, няма да санкционират", каза Дамян Войновски от Автомобилната администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари