Крахът на "Мега мол" става все по-близък

0
Крахът на "Мега мол" става все по-близък
Снимка: ruse.ownerbg.com

По всичко личи, че "Мега мол" съвсем скоро ще затвори врати. Сградата е почти празна, липсват кандидати да наемат помещения, а малкото, които са останали бързат да се "евакуират".

Наред с гореизброените факти, стана ясно, че срещу търговския център е заведено дело и за неплатен ток. 4 месеца "Мега мол" не е плащал фактурите, които пристигат от "Енерго-Про" и вече дължи на дружеството 56 618 лева. Наред с това молът ще трябва да плати и лихви в размер на 2230 лева.

Всъщност търговският център се оказва във фактическа невъзможност да покрие задълженията си, тъй като, както вече писахме, лондонският клон на банка "Пиреос" е запорирал имуществото и вземанията му. Така молът се оказва в позиция, в която трябва да погася задължения без да има никакви приходи.

Преди Енергото да започне дело срещу търговския център е било договорено разсрочено плащане, което обаче не се осъществило. След като търпението на "Енерго-Про" се изчерпало и дело срещу длъжника било заведено, вчера магистратите отсъдиха, че "Мега мол" трябва да се издължи на дружеството (56 618 лв. задължения, 2230 лв. лихва и 4331 лв. разноски по делото).

Решението може да се обжалва.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари