Коя е идеалната температура за душ и вана, за да спим като къпани?

1
При колко градуса на водата се постига "точка на релакса"?
При колко градуса на водата се постига "точка на релакса"?

"Да спиш като къпан", не като заклан, се оказва изключително правдива максима, макар и народна пословица.

Според последните изследвания на учените банята се оказва важен фактор за здрав, спокоен, качествен сън. За да бъде стопроцентово ефективна обаче, длъжни сме да ви дадем нашите лайфхакове по темата, пише Слава.

Първият от тях е свързан с температурата на водата. Международните изследвания показват, че идеалната топлина не е същата като на човешкото тяло, каквото поверие се носи у нас. Всъщност е доста по-висока. Вместо 36,6 като при нас - хората, оптималната температура на душа или ваната, която приемаме, следва да бъде 42 градуса. Или максимума, на който тялото ни може да издържи само по себе си. Това е точката на релакса и на "разтапянето ни", когато се къпем.

Знаел ли е нещо по въпроса Дъглас Адамс, за да направи 42 отговора на "Живота, Вселената и Всичко останало" в своя Пътеводител на галактическия стопаджия? Няма как! Просто е предполагал. Или не е, но просто е улучил формулата на идеалната банска температура.

Вторият лайфхак , който даваме след узнаването на резултатите от международните изследвания върху къпането е свързан с идеалното време да вземем душ или вана преди лягане. Отговорът не е 42 минути. Учените го определят за времето между 2 часа и 1 час преди да отидем в леглото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари