Костадинов: МВР и прокуратурата са като две групировки, на чия страна е законът?

0
Това коментира лидерът на “Възраждане” за повдигнатото обвинение на шефа на ГДБОП
Това коментира лидерът на “Възраждане” за повдигнатото обвинение на шефа на ГДБОП Снимка: БГНЕС

Това коментира лидерът на “Възраждане” за повдигнатото обвинение на шефа на ГДБОП

В ситуация сме, в която две групировки, с меко казано добросъвестни намерения, влизат в сблъсък помежду си, в който не виждам на чия страна е законът и кого точно защитава.

Това коментира лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов за повдигнатото обвинение на шефа на ГДБОП Калин Стоянов затова, че е оказвал натиск върху магистрати по аферата "Хемус", предава вестник 24 часа.

Миналата година членове на “Възраждане”, включително и от националното ръководство, бяха привиквани в ГДБОП, като върху тях беше оказван натиск да не участват в протестите, да не пропагандират за тях и да се откажат от всякакви протестни действия срещу управляващото тогава правителство на Борисов и Каракачанов. Очевидно е, че в ГДБОП има може би някаква утвърдена практика и че има някаква приемственост, каза той.

Не мога да кажа до каква степен хората, които тогава упражняваха репресии срещу нас, са все още на управленски позиции. Не би ме изненадало нещо подобно. Към настоящия момент трябва да се запознаем с подробностите, защото от другата страна стои прокуратурата, която пък ни образува дела, преписки. Нека не забравяме, че аз все още съм обвиняем, с мярка за неотклонение съм - подписка заради едно абсурдно обвинение, подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари