Костадин Костадинов: Виждам опит да се политизира мъката на хората

0
По-голяма част от протестите в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, са организирани от ПП-ДБ
По-голяма част от протестите в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, са организирани от ПП-ДБ Снимка: Костадин Костадинов / Facebook

По-голяма част от протестите в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, са организирани от ПП-ДБ

"Искат забрана на третата политическа сила в страната, защото не могат по друг начин да се преборят с нас". Така лидерът на "Възраждане" коментира пред БНР искането на група общественици да се забрани дейността на партията. Костадин Костадинов ги определи като „лица, от които лъха силна интелектуална немощ“.

"Има цели фамилии в списъка. Всички тези хора са избиратели на ПП-ДБ. Това не е гражданска инициатива, а димна завеса на ПП-ДБ, които се опитват да отвлекат вниманието от факта, че предадоха собствените си избиратели. Председалите на тези хора договаряха назначенията в бъдещото българско правителство с американския и други посланици".

Той ги обвини в липса на реакция при определяне на бюджета за култура, който според него, е скандално нисък.

"Тези хора посегнаха и на националния ни празник. Те опростачват нацията".

Костадинов не изключи възможността да се види в съда с голяма част от хората, участващи в групата, която работи за забрана на партия „Възраждане“.

Лидерът на "Възраждане" напомни в предаването "12+3", че от партията му са пуснала сигнали в Прокуратурата срещу Асен Василев и Кирил Петков за държавна измяна, но все още не са получили отговор. По тази причина смята ,че България е завзета държава.

Костадин Костадинов покани противниците на "Възраждане" на дебат, въпреки че е сигурен в отказа от тяхна страна.

Лидерът на "Възраждане" коментира присъствието си на конгреса на „Алтернатива за Германия“, където произнесе и реч.

"Искаме съдбата на нашия общ европейски дом да се решава от европейците. Нормално е Европа да се представлява от носителите на християнските и европейските ценности. Имаме общи противници и проблеми, задължително е да имаме и общи действия".

Той обясни, че „Възраждане“ и „Алтернатива за Германия“ си поставят за цел на следващите европейски избори формации като техните да станат втора политическа сила в Европа. Посочи, че имат контакти и с подобни партии от Испания, Франция и Финландия.

"Ще установим обща група в ЕП".

Костадинов анализира и реакциите в политическото пространство, след като стана ясно, че е упражнено жестоко насилието над 18-годишното момиче от Стара Загора, разрязано над 400 пъти с нож.

"Виждам опит да се политизира мъката на хората".

Той обвини политиците в липса на коментар за убийството на младежа от Стамболийски, който беше погребан близо до Цалапица и заяви, че по-голяма част от протестите, които ще се проведат днес в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, са организирани от координатори на ПП-ДБ. Костадинов вижда и опити насилникът да бъде свързан с партия „Възраждане“, защото има татуировка „Свобода или смърт“.

За да се предотвратят подобни престъпления, лидерът на "Възраждане" смята, че трябва да се предприемат действия още при възпитанието на децата в най-ранна възраст.

"Образованието трябва да ги възпитава, че насилието не е ценност и не трябва да се толерира".

Проблем той вижда и в съдебната система. Смята, че тези неща ще продължават да се случват и промяната няма да настъпи само чрез законодателни промени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    В.П.
    Най важното ,че Копейкин го подкараха ! Излизане от ситуацията няма ! Бай Ставри го очаква !
  • -1
    6
    я виж ти
    ПП-ейското ботче „Дора Петрова“ се е възбудило здравата!
  • 7
    5
    Дора Петрова
    Що не потърси левите социалдемократи на Германия БЕ?
  • 6
    4
    Дора Петрова
    Алтернатива за Германия = ГЕРБ
  • 2
    3
    Дора Петрова
    Това ти е на теб целта - евродепутатската заплата! За нищо друго ти не си в парламента!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари