Костадин Костадинов: Успех на "Възраждане" е, че България няма да влезе в Еврозоната на 1 януари 2024

1
Той подчерта, че подписката за референдум за отлагане на еврото продължава
Той подчерта, че подписката за референдум за отлагане на еврото продължава Снимка: БНТ

Той подчерта, че подписката за референдум за отлагане на еврото продължава

България няма да се присъедини към еврозоната от 1 януари 2024 г. и това е успех на "Възраждане". Решението за влизане в еврозоната винаги е политическо, не е икономическо. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той подчерта, че подписката за референдум за отлагане на еврото продължава, защото това, че няма да се присъединим от 1 януари 2024, не означава, че няма да се иска влизане от 2025 г., което за партия "Възраждане" е неприемливо.

До момента са събрани подписите на над 250 000 българи. От "Възраждане" разполагат със 7 седмици, за да съберат изискуемия минимум от 400 000.

"Ще съберем необходимите подписи, ще ги внесем и ще докажем едно простичко нещо - че ние, българите, вече знаем, че от нас зависи крайното решение на ситуацията в страната и че имаме свободата да казваме това, което мислим. А в Брюксел ще се научат да свикват с мисълта, че България може да казва и "не", каза Костадинов.

Костадинов коментира санкциите по закона "Магнитски" така:

"Ние ще убедим българските граждани да гласуват доверие на "Възраждане" да стане първостепенна политическа сила и въпроса за корупцията да го решаваме ние, защото една суверенна държава, каквито и проблеми да има, тя си ги решава сама"

Визията на "Възраждане" за съдебна реформа е самостоятелност на следствието. От партията са за смяна на главният прокурор Иван Гешев. Смятат и, че трябва да има форма на контрол върху дейността на обвинител номер едно в държавата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Песимист
    Така е Коце,но заслугата да не влезем в еврозоната от 01.2024г въобще не е твоя,не си я приписвай.Да,имаш нужда от девиденти,но потърси друг начин,дори и труден...
  • 2
    1
    Мнение
    Абе Копейка, защо сметките твойте и на депутатите ти са в Евро? Как успя да изплатиш за 3 години, заем от 200000 евра? Като знам, че дохода ти месечно е около 7500 лв., а месечната вноска е около 10000 лв. На това в нормалния свят и държави се вика пране на пари? От де са тия кинти? Нещо субсидията на партията , както твърдеше Гунчева? Или си една от държанките на вписания в листата на Магнитски, руски касиер, дето ще реве на рамото на Лавров, че му блокирани парите и сега няма с какво да плаща на теб и другите, анти българи?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари