Костадин Костадинов: Ще имаме служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС, благодарение на ПП-ДБ

0
Лидерът на "Възраждане" смята, че ПП-ДБ са изключително "жадни за власт" и за пореден път са паднали в капана на ГЕРБ
Лидерът на "Възраждане" смята, че ПП-ДБ са изключително "жадни за власт" и за пореден път са паднали в капана на ГЕРБ Снимка: ПП Възраждане

Лидерът на "Възраждане" смята, че ПП-ДБ са изключително "жадни за власт" и за пореден път са паднали в капана на ГЕРБ

Благодарение на "Продължаваме промяната - Демократична България" ще имаме служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС, защото те работят изключително добре в синхрон. Това каза лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов пред журналисти, предаде БТА.

По думите му това, което в момента се случва е, че ПП-ДБ се опитват да дадат победата на ГЕРБ, нещо, което ние от "Възраждане" не одобряваме. Предложението за възможен кандидат за министър-председател беше на ПП-ДБ, промените в Конституцията, които бяха направени са също по тяхно настояване, посочи Костадинов и допълни, че идеята да се включи председателят на Сметната палата също е била тяхна.

Президентът никога не консултира състава на служебното правителство с партиите, посочи Костадинов. Той допълни, че в Конституцията не е записано никакво участие на парламентарните партии в този процес, а е единствено и само в компетенциите на президента. На въпрос дали ще останат действащите министри в момента и в служебния кабинет, Костадинов отговори, че по-скоро не.

Лидерът на "Възраждане" смята, че ПП-ДБ са изключително "жадни за власт" и за пореден път са паднали в капана на ГЕРБ. "ПП-ДБ правят коалиция с ГЕРБ, виждат, че това води до катастрофа за тях и след това отново им се молят", каза Костадинов. Според него най-доброто решение е ПП-ДБ да не участват в предстоящите парламентарни избори.

Костадинов заяви, че всичките кандидати за служебни премиери са партийни фигури. "Хората, които се назначават като служебни министър-председатели са предвидени от законодателите още преди 33 години, когато е приета сегашната конституция на България със всичките и поправки след това. Те са предвидени като надпартийни фигури, които могат да уталожат напрежението и дори и да имат политически нюанс в назначението, той да бъде максимално дистанциран от изборния процес.", смята Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" посочи, че Димитър Главчев също е партийна фигура. Той е бил шест или седем мандата депутат на ГЕРБ, както и председател на Народното събрание отново от ГЕРБ, каза Костадинов. Винаги има политически фигури в служебните правителства, коментира още народният представител. Той посочи, че благодарение на ПП-ДБ, ГЕРБ сега имат изключително голямо предимство - те ще организират изборите.

Костадинов смята, че "Продължаваме Промяната" са изправени пред много сериозен проблем. Идват европейски избори, на които ако те се явят заедно с "Демократична България" са заплашени от анихилация. Причината, която лидерът на "Възраждане" изтъкна е, че "Демократична България" могат да направят много бързо организация за преференциално гласуване и предвид очертаващите са два мандата на ПП-ДБ на тези избори е твърде вероятно и двама мандата да са на "Демократична България", а не на "Продължаваме Промяната", посочи Костадинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    До 2
    Всичко което е лошо в България е следствие на русоидната политика на ГЕРБ-БСП-ДПС. Всичко в България е свързано с Русия на злото , не е с Америка и Европа. Корупцията не е от Запада , а е от руските подлоги в политиката, Правосъдието и Бизнеса. Борисов построи на руснаците и Путин Газовия поток с парите ти П-ко, не е Запада, Милиарди долари отидоха за неустойки на АЕЦ-Белен който е само на книга, Милиарди долари бяха откраднати от Лукойл Нефтохим като не си плащаха данъците и таксите, Милиарди долари отидоха в ръцете на мафиотите от ГЕРБ от магистралите. Това не са от Запада, а от Кремъл и неговите продажни слуги от ГЕРБСП-ДПС. За 12 години управление на ГЕР1 най-малко 150 милиарда отидоха към Кремъл в престъпни проекти и практики. Ако тия пари бяха останали в България българите отдавна щяха да са живеещи като европейци, а не руското зло и мизерия да ни мъчи. Такива като теб руски т-пунгери са торта на руското влияние което е основен виновник за мизерията, урод русоиден.
  • -3
    3
    до 2
    По-зле от кога? От когато магазините бяха празни и хората се редяха на опашки за хляб? От когато хората чакаха години за кола или апартамент? По какво съдиш, че хората сега са по-бедни? Аз като отида на някой голям магазин (Кауфланд, Лидл) виждам обратното. Хора от всички възрасти, пенсионери с пълни колички, всички каси са с опашки от хора с пълни колички. Или пък я се запиши на екскурзия някъде за чужбина да видиш какво става. Автобусите пълни с "бедни" пенсионери. Само от русенските агенции всеки месец потегля поне един пълен автобус на екскурзия из Европа, основно от пенсионери и хора на средна възраст. Бедни били, а? Бабите за това ли хвърлят пачки с хиледарки на телефонните измамници? Бедни са, за това. Да обърнем внимание и на останалите бедни прослойки: младежите. Всеки трети кара луксозен автомобил закупен от родителите му. Изцяло на тяхна издръжка. Защото са бедни! Циганите и те бедни. За това от сутрин до вечер по кварталите играят маанета и въртят чевермета. Бедни са! Да ти кажа обаче истината - бедни са тия дето по соц-а всички им е било наготово. Началник в завода, клати младите комсомолки, подсигурени почивки, почивни станции, ранно пенсиониране, клатене на крака цял живот докато "простолюдието" работи. И сега когато на работливите и находчиви им се отвори възможност, съвсем ясно се вижда кой стана беден. А именно тези мързеливите и глупавите, дето навремето са се уреждали за началници чрез доноси и мизерии към колегите си. За това сега тия същите бивши началници си мечтаят за ония времена, да командват по-умните и работливи от тях, когато независимо дали завода е на печалба или не те си остават началници. В днешни дни обаче тия началници са в бюрото по труда и коментарните секции да плюят ЕС. Разбира се, има изключения за бедни и отрудени хора и сега и по соц-а. Но със сигурност по изброените от теб критерии сме много по-добре. Все пак за да съм коректен ще обобщя и областите в които сме по-зле: образование, сигурност, възпитание, морал. Голяма част от тях са влошени от така нареченото чалга поколение израстнало през мутренските времена. Сега те вече имат пораснали деца - невъзпитани, нагли, необразовани.
  • 15
    2
    до 1
    Не виждам какво лошо има човек да е на страната на Русия. Досега в България бяхме на страната на САЩ и ЕС и само по-зле стана всичко - хората по-бедни, по-глупави, цените по-високи, искат да ни вкарат във война, строят ни ядрени реактори без да ни питат, ще ни вкарват в шенген и евро без да са ни питали искаме ли. Не знам какво имаш против Русия толкова.
  • -16
    1
    ---
    Отново лъжа и простотии от тая русоидна свиня Костадинов. Главоча го избра руската подлога Радев!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари